Άσπρο σκοτάδι

«Φοβάμαι τον ύπνο πιο πολύ κι από τον θάνατο. Κι αυτό φοβάμαι να το πω μέχρι και στην ηχώ μου. Γι αυτό με τα μάτια ανοιχτά βουτάω στη θάλασσα. Παλιά. Γι αυτό μονάχα ξύπνιος ονειρεύομαι, και σπάνια. Γι αυτό οι εφιάλτες είναι ίδιοι μαζί μου. Γιατί τους βλέπω στον καθρέφτη. Ιδρώνω μέχρι τα νύχια των ποδιών, η πλάτη μου μουσκεύει και πετάγομαι. Γι αυτό αποφάσισα να μην ξανακοιμηθώ. Ποτέ. Δυο χρόνια το παλεύω και πάω καλά. Μένω σπίτι και κάνω μόνο αυτό που πρέπει. Δεν κουράζομαι, ούτε κοιμάμαι. Τόσο απλά. Μόνο κάθε δυο μέρες κλείνω για λίγο το ένα μάτι. Και μετά είμαι καλά. Κι αν χρειαστεί πολύ, ακουμπάω για λίγο στον πάγκο της κουζίνας ή στην κρύα επιφάνεια του ψυγείου».

Η Λουίζα Σπηλιωτοπούλου στην πρώτη συλλογή διηγημάτων της, με τίτλο «Ασπρο σκοτάδι», συγκεντρώνει 17 ιστορίες, όπου με λοξό ρεαλισμό και παιγνιώδη μελαγχολία σχεδιάζει τον κόσμο της αφηγηματικής της περσόνας – έναν κόσμο ενηλικίωσης, διακριτικής ενδοσκόπησης, ονειρικής πνοής.

ISBN 9789601633961, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Λουίζα Σπηλιωτοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1974.

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και δημόσια δικοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρεία.

Ένα από τα πρώτα διηγήματά της δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Εντευκτήριο», ενώ με το διήγημα «Schlaf Sick» απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό «Hotel Γ. Μ. Βιζυηνός» 2006.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!