Ένα βότσαλο στη μνήμη

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Σταμάτη Φασουλή με τίτλο Ένα βότσαλο στη μνήμη.

Μια φορά στη ζωή μου -όλη κι όλη- συνάντησα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Όταν με σύστησαν, με άρπαξε απ’ το γιακά και με ταρακούνησε: Εσύ, μου είπε, και οι όμοιοί σου, δε βοηθάτε την πατρίδα.

Τα πέτα του Φασουλή δικαιούνται καλύτερη μεταχείριση απ’ όλες τις εξουσίες. Της τα είπε χύμα, της τα είπε τσουβαλάτα, της τα είπε ποιητικά, τρυφερά, σαρκαστικά και γελαστά. Έλεος!

Τι άλλη προσπάθεια να κάνει κανείς; Πρόκειται για έναν τρόπο που ενώ απέτυχε ως διακυβέρνηση, πέτυχε ως χρονογράφημα. Και μιλάμε για μια δύσκολη δουλειά… – Κώστας Μητρόπουλος

ISBN 9789604268108, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Με καταγωγή από τα Αμπελάκια της Σαλαμίνας, ο Σταμάτης Φασουλής αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1972, στον Επιθεωρητή του Γκόγκολ (θίασος Φέρτη- Καλογεροπούλου). Ήταν βασικό στέλεχος του Ελευθέρου Θεάτρου και αργότερα της Ελεύθερης Σκηνής.Σταμάτης Φασουλής

Από το 1992 ηγείται προσωπικού θιάσου, ενώ το 1999 εγκαινίασε ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής το Θέατρο Χορν, το οποίο αποτελεί πια τη μόνιμη στέγη του. Ως σκηνοθέτης, έχει ανεβάσει όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, από κλασικά έργα ως επιθεωρήσεις και μιούζικαλ, ή παραστάσεις για παιδιά.

Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο, ανεβάζοντας τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, το «Ωραία Φάση» του Λένου Χρηστίδη, και το μουσικό θέαμα «Βίρα τις άγκυρες» των Θ. Παπαθανασίου και Μ. Ρέππα. Με το δικό του θίασο σκηνοθέτησε, – πρωταγωνιστώντας ο ίδιος- τα έργα: «Δάφνες και πικροδάφνες», (Δ. Κεχαϊδης- Ε. Χαβιαρά) «Μάνα – Μητέρα – Μαμά», (Γ. Διαλεγμένος), «Το Φυντανάκι» (Π. Χορν), «Μπαμπάδες με ρούμι» (M. Ρέππας – Θ. Παπαθανασίου) , «ART» (Γ .Ρεζά), «Εξ επαφής» (Π. Μάρμπερ), «Τρεις μέρες βροχή» (Ρ. Γκρήνμπεργκ), «Το σπίτι φεύγει» (Α. Νικολή), και άλλα.

Έχει μεταφράσει τα περισσότερα έργα που σκηνοθέτησε και έχει γράψει κείμενα για είκοσι επιθεωρήσεις.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!