Ανάβαση

Ο Σάλβο Ουρσάρι, ένας μικρός Ρομ, ζει με την οικογένειά του σε μια επαρχία της Ουγγαρίας. Όταν ο πατέρας του προκαλεί άθελά του ένα σοβαρό ατύχημα, οι χωρικοί εξαγριώνονται και ο Σάλβο αναγκάζεται να το σκάσει για να σωθεί. Η αγάπη του για τον κίνδυνο και η επιδεξιότητά του στα ακροβατικά τον αναδεικνύουν σε πασίγνωστο σχοινοβάτη, λαμπρό αστέρι του αμερικανικού τσίρκου.

Μέσα από την πορεία του ήρωα και των αγαπημένων του, ο αναγνώστης παρακολουθεί μια καθηλωτική ιστορία πίστης και προκατάληψης, ζήλιας και δέσμευσης, περηφάνιας και ταπεινότητας, σθένους και αδυναμίας, αγάπης και μίσους και αναγνωρίζει τη λεπτή ισορροπία της ζωής του καθενός μας, όταν περπατά σε τεντωμένο σχοινί.

«Ο Σάλβο στάθηκε ξανά όρθιος µέχρι που πίστεψε πως δεν µπορούσε να σταθεί άλλο. Πίεσε τον εαυτό του να µείνει ακίνητος. Ο χρόνος σταµάτησε. Το σώµα του πονούσε, οι µύες του τεντώθηκαν τόσο πολύ, που έπαψε πια να τους νιώθει. Συγκεντρώθηκε στην ακινησία, στο να παραµείνει ακίνητος, στην ανυπαρξία των κινήσεών του. Αργά, το σχοινί άρχισε να µπαίνει µέσα του. Ανέβηκε µέσα από τα καλάµια του, τις γάµπες του, τη ραχοκοκαλιά του. Τρύπησε το µυαλό του και χάθηκε».

ISBN 9789601419497

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Στίβεν Γκάλογουεϊ διδάσκει δημιουργική γραφή στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας, στον Καναδά.

Έκανε το συγγραφικό του ντεμπούτο με το βιβλίο Finnie Walsh, το οποίο προτάθηκε για το Βραβείο Πρώτου Μυθιστορήματος στον Καναδά το 2000 από το amazon.com.

Ζει στο Βανκούβερ.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!