Αντιπαραθέσεις και διαμάχες στην κατεχόμενη Μακεδονία (1941-1944)

Μόνιμοι αξιωματικοί στον ΕΛΑΣ Μακεδονίας, Αρχειακά τεκμήρια

Το βιβλίο αυτό έχει κύριο σκοπό, ύστερα από τη σύνθεση – παρουσίαση ενός πλήθους αρχειακών τεκμηρίων που ο συγγραφέας ανέσυρε από την αφάνεια της Υπηρεσίας Στρατιωτικών Αρχείων (ΥΣΑ), να βγάλει στο φως άγνωστα γεγονότα και περιστατικά, τα οποία παρέμεναν στη σκιά, και συνάμα να κάνει γνωστές τις αντιπαραθέσεις και διαμάχες στρατιωτικών στελεχών, οργανώσεων και ένοπλων τμημάτων, αντιστασιακών ή μη, κατά την περίοδο της Κατοχής στην ευαίσθητη περιοχή της Μακεδονίας.

Στόχος του δε είναι να συμβάλει στη διαφώτιση -κατά το δυνατόν- μιας εποχής γεμάτης δυναμική αντιπαλότητα και γέννηση αλλά και ωρίμανση παθών, τα οποία αργότερα έπληξαν καίρια και τους επαγγελματίες αξιωματικούς.

Επιπλέον, στέκεται και στη διαγωγή, το ήθος και την αξιοπρέπεια ή μη των αξιωματικών κατά τη διάρκεια της Κατοχής, αλλά και στον τρόπο ένταξης ενός αριθμού εξ αυτών στον ΕΛΑΣ λόγω των διαφόρων τους επιφυλάξεων.

ISBN 9789604584307, έκδοση 2013

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Πριόβολος γεννήθηκε το 1951 στα Μελίσσια της Αχαΐας. Από χρόνια συλλέγει με πάθος βιώματα και τα επενδύει λογοτεχνικά.
Από το λογοτεχνικό του έργο έχει εκδοθεί το αφήγημα «Όσα μολόγαγε ο Καίσαρ» (μέρος πρώτο), 1994, το ιστορικό-κοινωνικό μυθιστόρημα «Αυτοί που νύχτωσαν στο δρόμο», 1995, εκδόσεις Ακτή (Οξύ), το μυθιστόρημα «Ο δρόμος ως το Θιάκι», 2001, εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή και το μυθιστόρημα «Όσο βαστούσαν τα μελτέμια», 2003, εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!