Αποστολή στο Παρίσι

Στο Παρίσι, τα βράδια του Σεπτέµβρη µπορεί να είναι ζεστά, υπερβολικά ήπια και, εξαιτίας της ιδιαίτερης µαγείας της πόλης, ακαταµάχητα γοητευτικά. Το φθινόπωρο του έτους 1938 ξεκίνησε κάτω από αυτές ακριβώς τις καιρικές συνθήκες και στα αίθρια των καλύτερων καφέ, στα διάσηµα εστιατόρια, στα επίσηµα δείπνα, όπου όλοι επιθυµούσαν να παρευρίσκονται, οι συζητήσεις ήταν, κατ’ ανάγκη, ζωηρές και πνευµατώδεις: αφορούσαν τη µόδα, το σινεµά, τον έρωτα, την πολιτική, όπως -ναι, κάποιες στιγµές- και την πιθανότητα µιας πολεµικής σύρραξης…

Ο Φρέντρικ Σταλ, κινηµατογραφικός αστέρας του Χόλλυγουντ, ταξιδεύει στο Παρίσι για τις ανάγκες των γυρισµάτων της νέας του ταινίας. Οι Ναζί παρακολουθούν τις κινήσεις του. Η χρονική περίοδος είναι επικίνδυνη, δύσκολη και ταυτόχρονα σαγηνευτική: Η Ευρώπη ετοιµάζεται να εκραγεί και οι Παριζιάνοι ζουν την κάθε ηµέρα σαν να µην υπάρχει αύριο. Καθώς τα γυρίσµατα της ταινίας εξελίσσονται, ο Σταλ παρασύρεται σε έναν κρυφό κόσµο ξένων ανταποκριτών, διπλωµατικών αξιωµατούχων και κατασκόπων κάθε είδους, που απλώνεται από τα µπιστρό του Παρισιού έως τα σοκάκια του Μαρόκου· από ένα ουγγρικό κάστρο στη Νύχτα των Κρυστάλλων και στην τροµακτική καρδιά του Τρίτου Ράιχ.

Συναρπαστικό, µε µια ατµόσφαιρα και ένα πάθος που µένουν αξέχαστα στον αναγνώστη, το νέο µυθιστόρηµα του συγγραφέα τού Οι κατάσκοποι των Βαλκανίων αποτελεί την απόλυτη τοιχογραφία µιας δραµατικής εποχής και το πλέον πανοραµικό και µεγαλόπνοο έργο του Άλαν Φερστ έως σήµερα.

ISBN 9789601654256, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Άλαν Φερστ (Alan Furst) γεννήθηκε το 1941 στη Νέα Υόρκη.

Έχει στο ενεργητικό του έντεκα βιβλία και έχει καταξιωθεί διεθνώς ως δεξιοτέχνης του ιστορικού κατασκοπικού μυθιστορήματος, με τα έργα του να μεταφράζονται σε δεκαεφτά γλώσσες και να σημειώνουν τεράστιο αριθμό πωλήσεων.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!