Ασέμνου

Ερωτικές ιστορίες για ενήλικες

Ένα σπονδυλωτό αφήγημα χωρισμένο σε δύο ενότητες «Του Ασένου» και «Του Αλέκου» με εννιά εκατέρωθεν κεφάλαια που θα μπορούσαν να διαβαστούν ανεξάρτητα αλλά ουσιαστικά συνδέονται μεταξύ τους με ένα ανεπαίσθητο νήμα που διατρέχει την αφήγηση από την αρχή μέχρι το τέλος του βιβλίου κατακτώντας το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Κρατώντας αμείωτη αλλά και ενεργά διαλεκτική τη σχέση πομπού/δέκτη και αντιμεταθέτοντας εναλλάξ ρόλους σε ένα παιχνίδι εικόνων, συναισθημάτων και παράλληλων μοναχικών ποριών που όπως και η ζωή αποδεικνύονται πολύ πιο σύνθετες απ’ ότι αρχικά είχαμε φανταστεί.

Με σαρκαστικό, σταθερά καλοδιατυπωμένο και συχνά ειρωνικό ύφος, όπου υπολανθάνει το χιούμορ ανάμεικτο με την πικρία, οι ερωτικές ιστορίες του Φάνη Κατσιρέλου, που θα μπορούσαν να διαβαστούν και ως ένα ενιαίο μυθιστόρημα, διεκδικούν μια σύγχρονη ερμηνευτική στο δαιδαλώδες και διαχρονικό ζήτημα των ερωτικών και όχι μόνον ανθρώπινων σχέσεων, που ταυτίζονται σελίδα με τη σελίδα με τα ποικιλώνυμα ερωτήματα της ίδιας μας της ζωής.

Ξαναβάζοντας σε νέα διάσταση τις θεωρίες ή τις απόψεις που θέλουν τη λογοτεχνία περισσότερο έτοιμη και ικανή να μιλήσει για την εποχή του τέλους των αντιθέσεων.

ISBN 9789609476966, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Φάνης Κατσιρέλος γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Δημοσιεύει κριτικές, ποίηση και πεζογραφία σε λογοτεχνικά περιοδικά. Ποιήματά του περιλαμβάνονται σε Ανθολογίες Ποίησης.

Έχει παρουσιάσει ανακοινώσεις και κριτικές ποίησης στο Συμπόσιο Ποίησης του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Από το 2003 συμμετέχει στη Σύνταξη του περιοδικού Μανδραγόρας· από το ομώνυμο εκδοτικό έχουν κυκλοφορήσει δύο ποιητικές του συλλογές το Εγχειρίδιο Αμηχανίας, Ποίηση, 2004 και Έτοιμος κόσμος, 2011.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!