Αυτογνωσία

«Η ζωή είναι ένα έργο τέχνης. Μην το σπαταλάς σε ενοχές, φόβους και καχυποψία».
Εάν ξαφνικά μας ρωτούσαν: Ποιος είσαι; Τι θέλεις από τη ζωή; Τι κάνεις γι’ αυτό; Φαντάζεστε ότι θα ήμασταν σε θέση πολλοί από μας να απαντήσουμε;

Είναι, όμως, πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε. Η γνωριμία με τον εαυτό μας είναι βασική προϋπόθεση της κατανόησης των άλλων, του σεβασμού μας προς αυτούς και προς εμάς.

Πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση αν πρώτα απ’ όλα δεν αλλάξουμε εμείς; Το κλειδί γι’ αυτή την αλλαγή βρίσκεται στην απόκτηση της πεποίθησης, της προσδοκίας και της πίστης ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον εαυτό μας. Βέβαια, η αλλαγή από τα λόγια στην πράξη είναι μια δύσκολη υπόθεση που προϋποθέτει την εσωτερική κατανόηση του εαυτού μας. Πρώτα αναγνωρίζουμε το πρόβλημά μας, το αποδεχόμαστε και εν συνεχεία το αλλάζουμε.

Μην περιμένετε! Η αυτογνωσία είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση!

ISBN 9786180203936, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Δημόπουλος γεννήθηκε στον Ελαιώνα Διακοφτού. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στη νευρολογία-ψυχιατρική και στη γνωσιακή ψυχοθεραπεία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει δώσει διαλέξεις σε πνευματικά κέντρα και έχει κάνει σεμινάρια σε στελέχη επιχειρήσεων.

Το συγγραφικό του έργο ξεκίνησε το 2003 με το βιβλίο «Αυτογνωσία: Πρώτο μέλημα στη ζωή» και συνεχίστηκε με τα: «Αλήθεια, πόση αλήθεια αντέχουμε;» (Αυτογνωσία, 2006), «Συναισθήματα: Ο καθρέφτης της ψυχής» (Ελληνικά Γράμματα, 2007), «Αυτοεκτίμηση: Το μυστικό της επιτυχίας» (Ελληνικά Γράμματα, 2009), «Αγάπη – Λένε η αγάπη κατοικεί στ’ αστέρια» (Εκάτη, 2011), «Ζήσε το σήμερα» (ΑΩ Εκδόσεις, 2012), «Υγρά όνειρα» (ΑΩ Εκδόσεις, 2012) και «Αισιοδοξία: Ευχαριστώ, θα πάρω!» (Μίνωας, 2013) . Ασκεί το επάγγελμα του νευρολόγου-ψυχιάτρου και γνωσιακού ψυχοθεραπευτή στην Αθήνα από το 1977.

Είναι παντρεμένος με την Τέτη Δημοπούλου, δικηγόρο και έχει τρία παιδιά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!