Γράμματα αγάπης στον Στάλιν

Τo Γράμματα αγάπης στον Στάλιν είναι μια ιστορία αγάπης στην οποία εμπλέκονται τρία πρόσωπα: Ένας άντρας, μια γυναίκα και ο διάβολος.

Είναι ένας στοχασμός για την ανάγκη που έχει ο καλλιτέχνης να τον αγαπά η εξουσία, ανάγκη τόσο δυνατή όσο κι εκείνη της εξουσίας να αγαπηθεί από τον καλλιτέχνη.

Είναι μια φανταστική ιστορία που διαδραματίζεται τη δεκαετία του ’30, βασισμένη στην τρομερή εμπειρία του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, ενός μεγάλου Ρώσου συγγραφέα τον οποίο ο σταλινισμός καταδίκασε σε σιωπή.

Το έργο έχει μεταφραστεί σε 11 γλώσσες κι έχει τιμηθεί με τα εξής βραβεία: Βραβείο Caja España 1998 Βραβείο Borne 1998 Βραβείο Celestina για τον καλύτερο θεατρικό συγγραφέα 1999-2000

ISBN 9789608264946, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χουάν Μαγιόργκα (Juan Mayorga) γεννήθηκε στη Μαδρίτη στις 6 Απριλίου 1965. Σπούδασε φιλοσοφία και μαθηματικά. Είναι μέλος της ερευνητικής ομάδαςJuan Mayorga «Ιουδαϊσμός», μιας ξεχασμένης ευρωπαϊκής «παράδοσης» του Ινστιτούτου Φιλοσοφίας του Ανώτατου Συμβουλίου Επιστημονικών Ερευνών.

Σπούδασε δραματουργία στα συγγραφικά εργαστήρια των Μάρκο Αντόνιο ντε λα Πάρα και Χοσέ Σάντσις Σινιστέρα, αλλά και στο Royal Court Theatre International Summer School του Λονδίνου. Το 1994 από το εργαστήρι του Μάρκο Αντόνιο ντε λα Πάρα ξεπηδάει μια μικρή ομάδα νέων συγγραφέων από τη Μαδρίτη η οποία ιδρύει τη θεατρική κολεκτίβα Ελ Αστιγέρο (= Ο Ταρσανάς). Ένας από αυτούς ήταν ο Μαγιόρκα. Αφιερώνεται στη δραματουργία το 1989, όταν κερδίζει το δεύτερο βραβείο «Μάρκες ντε Μπραντομίν» για το πρώτο του έργο «Επτά καλοί άνθρωποι».

Από τότε έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία, όπως το «Καλντερόν» το 1992 για το «Κι άλλες στάχτες» ή το «Μπορν» το 1998 για το «Ερωτικά γράμματα στον Στάλιν».
Συνεργάζεται με πολλά θεατρικά περιοδικά και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του «Primer acto» (= Πρώτη πράξη).

Από τον Οκτώβριο του 1998 διδάσκει δραματουργία, ιστορία της σκέψης και κοινωνιολογία στη Ανώτατη Βασιλική Σχολή Δραματικής Τέχνης της Μαδρίτης.

 

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!