Δεν έρχονται

Μια ποίηση οργής, αναπάντητων ερωτημάτων: Ένα «σ΄ αγαπώ» και ένα «δε θα περάσει»/ δεν μπορούν, διάολε, να αλλάξουν τούτο το βρομερό κόσμο; και πόνου. Μια γραφή ανάλογη της εποχής μας που εξακολουθητικά «στάζει αίμα», δίχως να μπορούμε πια να ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε ποίηση και πραγματικότητα, «τι χωρά στη σελίδα/ και τι στις φλέβες».

ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΓΕΜΙΣΑΝ

τα μετεκλογικά μου ρουθούνια μοναξιά και σαπίλα.
Χαζεύω τις μύγες πώς χορεύουν μανιασμένα
πάνω από το πτώμα της πόλης. Όλοι επιστρέφουν στις δουλειές του
σαν να μην έγινε τίποτα. Ραδιοφωνικά σποτ, αφισοκολλήσεις, συσσίτια, άδεια μπουκάλια μπύρας, ηλεκτροκύματα, καρδιογραφήματα,
αναμονή (λεωφορείου ή/και αλλαγής). Είναι πια μεσημέρι
και τα ιδρωμένα πεζοδρόμια της πόλης
μπερδεύονται σαν τσιμεντένιες φλέβες στο σώμα μου.
Πορείες προς το πουθενά και προς το παντού.
Ένα «σ’ αγαπώ» και ένα «δε θα περάσει»
δεν μπορούν, διάολε, να αλλάξουν τούτο το βρωμερό κόσμο;

Στρίβω στη γωνία του δρόμου
και σβήνω στο φως.

ISBN 9789605920029, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χάρης Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Καβάλα το 1978.

Σπούδασε κλασική φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη λατινική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Leeds (Μ. Βρετανία), όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή (PhD).

Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά και έχουν συμπεριληφθεί στην «Ανθολογία Νέων Ποιητών» που εκδόθηκε από το περιοδικό «Μελωδία» το 2000 και στην «Ανθολογία της Γενιάς του ’90» με τίτλο «Η γεωμετρία μιας αθέατης γενιάς», Μανδαγόρας, Αθήνα 2002. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: «Ψηφιδωτό», Καβάλα, 1995, «Γεωγραφία δωματίου», Στοχαστής, Αθήνα, 2000, «Πιο νύχτα», Μανδαγόρας, Αθήνα, 2007 και «Δεν έρχονται», Μανδραγόρας, Αθήνα 2015. Συνεργάζεται με το περιοδικό «Μανδραγόρας» γράφοντας βιβλιοκρισίες ποίησης.

Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!