Δημιουργικός καπιταλισμός

Τι λένε οι ειδικοί:

– Μπιλ Γκέιτς: «Θα ήθελα να ονομάσω αυτό το νέο σύστημα δημιουργικό καπιταλισμό – μια προσέγγιση όπου κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις δουλεύουν μαζί για να επεκτείνουν τις δυνάμεις της αγοράς ώστε να μπορούν να πετύχουν κέρδος ή αναγνώριση, εκτελώντας ένα έργο που αμβλύνει τις ανισότητες του κόσμου.»

– Γουόρεν Μπάφετ: «Αν ένας πλούσιος τύπος θέλει να βγει ραντεβού με μια μικρότερή του, θα του πουλήσεις ένα Viagra και θα βγάλεις και λεφτά. Βασικά, το σύστημα της αγοράς είναι αυτό που δίνει αξία στην έρευνα. Δεν θα δώσει, όμως, αξία σε μια έρευνα που αφορά μια ασθένεια η οποία πλήττει αποκλειστικά τα φτωχότερα μέρη στον κόσμο και δεν εμφανίζεται πουθενά αλλού.»

– Λάρι Σάμερς: «Είναι δύσκολο να κάνει κανείς το καλό σε αυτό τον κόσμο. Είναι δύσκολο να τα πάει καλά. Όταν ακούω ότι ένας οργανισμός πρόκειται να κάνει και τα δύο, ψάχνω το πορτοφόλι μου. Θα έπρεπε να κάνετε το ίδιο.»

Το Δημιουργικός καπιταλισμός δεν είναι απλώς ένα βιβλίο για φιλάνθρωπους. Είναι ένα βιβλίο που προκαλεί τη συμβατική σκέψη για το οικονομικό μας σύστημα, ένας χάρτης για τη νέα παγκόσμια οικονομία που αναδύεται καθώς ο καπιταλισμός προσαρμόζεται για άλλη μια φορά σ’ έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει.

ISBN 9789604536443, έκδοση 2009

επιμέλεια: Michael Kinsley

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!