Διάφανη κιμωλία

Πίσω μου αφήνω τις βαλίτσες μου,/ γεμάτες από αναμνήσεις και συνήθειες./ Τίποτα δεν κρατώ από την παλιά μου ζωή./ Ανοίγω το παράθυρο του τρένου/ και ανασαίνω αέρα, ουρανό, ήλιο, θάλασσα, χώμα./ Αφήνω επιτέλους να πέσει εκείνη η μαύρη πέτρα,/ που κουβαλάω πάνω μου από μικρή./ Ξέρεις, δεν σου είπα ποτέ το αληθινό μου όνομα./ Με λένε Ελευθερία.

Ποιήματα με ελεύθερο στίχο ή με ομοιοκαταληξία, αλλά και ποιήματα με μέτρο που θα μπορούσαν να μελοποιηθούν. Με στίχο λιτό και περιεκτικό θέτουν ερωτήματα για την κοινωνική πραγματικότητα, για όσα μας κρατούν δέσμιους του εαυτού μας, για τις αγαπημένες καταδυναστευτικές μας συνήθειες. Οι εικόνες της ποίησης, άλλοτε θολές και άλλοτε πεντακάθαρες, μας αποκαλύπτουν τη διαρκή προσπάθεια απόδρασης από την πραγματικότητα.

ISBN 9786185097127, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ευσταθία Παύλου Κατράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια γειτονιά στη συνοικία Βρυώνη στον Πειραιά. Είναι το έκτο παιδί μιας εργατικής οικογένειας. Σπούδασε δημοσιογραφία και εργάστηκε για πολλά χρόνια για τον έντυπο και ραδιοφωνικό λόγο. Ακολουθεί τα ίχνη της διάφανης κιμωλίας που χαράζουν οι στίχοι της, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει λέξεις, συναισθήματα, ήχους και εικόνες που πηγάζουν από την καθημερινότητα του ανθρώπου.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!