Είμαι σε κρίση…

Το γυναικείο βλέμμα στην από χρόνια αναμενόμενη οικονομική κρίση (… και όχι μόνο) αποτυπώνεται στο βιβλίο της Κατερίνας Σχοινά, η οποία συμπληρώνει δεκαοκτώ χρόνια στη γελοιογραφία.

Τα σκίτσα της έχουν στόχο τη σύγχρονη μεταλλαγμένη ζωή μας, τα προκάτ, μαζικά, στρεβλά δυτικά πρότυπα ζωής, την ψυχαναγκαστική εμπλοκή των γυναικών (σιγά σιγά και των ανδρών) στα γρανάζια του φαίνεσθαι και του καταναλωτισμού, τα γυναικεία αιτήματα που μένουν ανεκπλήρωτα και πάντα επίκαιρα: η απλήρωτη εργασία της μητέρας-νοικοκυράς, η ισοτιμία-ουτοπία με το άλλο φύλο.

ISBN 9789600351736, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Κατερίνα Σχοινά είναι γελοιογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στα εργαστήρια Μυταρά και Τέτση. Αποφοίτησε με τρεις επαίνους, στο γυμνό, στο ημίγυμνο και στην σύνθεση.

Από το 1979 σταδιοδρόμησε ως γελοιογράφος, σκιτσάροντας πολιτικές γελοιογραφίες και ολοσέλιδα κόμικ κοινωνικού περιεχομένου στα Επίκαιρα (1979), στην Ελευθεροτυπία (1980-1995) και στο Madame Figaro (1995-1997). Παράλληλα δούλεψε και στο περιοδικό Πάνθεον (1982-1991) με ολοσέλιδα κόμικ κοινωνικού περιεχομένου.

Έχει εκδώσει δύο βιβλία γελοιογραφιών, το Πολιτικά, Φεμινστικά και άλλα και το Χρουτς.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!