Εγωμανία

Στο βιβλίο αυτό εξετάζεται η φύση του Εγώ και πώς αυτό επηρεάζει τη συμπεριφορά του ανθρώπου, τόσο στην προσωπική, όσο και στην κοινωνική του ζωή. Οι νόμοι του κράτους, οι διαπροσωπικές σχέσεις, οι φιλοσοφικές αναζητήσεις, τίποτα δεν μένει ανεπηρέαστο από το Εγώ.

Η εξάλειψη του Εγώ μπορεί να προέλθει από την αυτογνωσία, καθώς ο συνειδητός αυτοπροσδιορισμός ελαχιστοποιεί στο μέγιστο βαθμό την ανάμειξη ξένων προς τον εαυτό στοιχείων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ο άνθρωπος είναι ένα πολυσύνθετο εργοστάσιο χημείας, πλήρως εξαρτημένο από το περιβάλλον του. Οι αλλαγές σ’ αυτόν μπορεί να προέλθουν τόσο από τις συνειδητές εσωτερικές διεργασίες, όσο και από τις περιβαλλοντικές επιδράσεις που παρακάμπτουν το ρόλο της αυτογνωσίας.

ISBN 9789601100173, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νίκος Μπάτρας γεννήθηκε στις 10/8/1982 στην Αθήνα. Από το 1983 μέχρι το 2001 έζησε στο Βέλγιο (Βρυξέλλες), όπου και τελείωσε το δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών Ι (ESB I) αποκτώντας το Baccalaureate.

Το 2000-2001 φοίτησε στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB) σπουδάζοντας Βιολογία και το 2001 ήρθε στην Αθήνα να συνεχίσει τις σπουδές του στο Βιολογικό Τμήμα του ΕΚΠΑ.

Το 2004-2005 εργάστηκε στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον τομέα Ταξινόμησης και Συντήρησης των Εκθεμάτων.

Το 2008 απέσπασε με το έργο του Οι ελεύθερες φωνέ» (Εκδόσεις Συμμετρία) το Β’ Βραβείο στον 27ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Το 2009 απέσπασε με το έργο του Εγωμανία το Α’ Βραβείο στον 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!