Ειρεσιώνη

Αυτό το βιβλίο γράφτηκε με έναυσμα τα κάλαντα που λέγονταν στο σημερινό Άρμα Τανάγρας έως τη δεκαετία του ’50 και τις ομοιότητες που έχουν με τα κάλαντα που λέγονταν από την εποχή του Ομήρου, με την ονομασία «ειρεσιώνη», και που καταδεικνύουν τη συνέχεια του ελληνισμού στην περιοχή.

Συνέχεια, η οποία φαίνεται και μέσα από την ιστορική αναδρομή που ακολουθεί, η οποία ξεκινάει από την αρχαιότητα και τον Αρχαίο Ελεώνα, συνεχίζει στα Δρίτσα και καταλήγει στο Άρμα.

Παράλληλα, παρουσιάζονται τα ήθη και τα έθιμα του χωριού μέσα από περιγραφές και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Έθιμα που σιγά-σιγά σβήνουν στο έρεβος της παγκοσμιοποίησης και μας θυμίζουν εποχές, όχι και τόσο μακρινές, πιο αγνές και ανθρώπινες.

ISBN 9789606813573, έκδοση 2013

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Λουκάς Κυριακού γεννήθηκε το 1939 στα Δρίτσα Θηβών (Αρχαίος Ελεών και σημερινό Άρμα). Φοίτησε στο οκτατάξιο Γυμνάσιο Θηβών και Χαλκίδος (5 έτη στη Θήβα και 1 στη Χαλκίδα). Έγινε δημόσιος υπάλληλος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από όπου τελείωσε το 2000 με υπηρεσία 37 ετών και με το βαθμό Διευθυντού Πληροφορικής,τον οποίο διατηρεί επί τιμή, ισοβίως.

Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έγραψε τα βιβλία, «Η γλώσσα COBOL δια σπουδαστές Η/Υ» και «Διοίκηση Αποθεμάτων – Οργάνωση Αποθήκης». Κατά καιρούς, έκανε διάφορες δημοσιεύσεις στις εφημερίδες και διάφορες ομιλίες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!