Εκπνοές ψιθύρων

H γραφή είναι ένα παιχνίδι ακροβασίας, μια αναμέτρηση με το όνειρο, ένα κυνήγι ιδεατών φωτοσκιάσεων, που καταλήγουν σε φωτισμένο όραμα. Eίναι ένα ταξίδι μοναχικό, συναρπαστικό και απρόβλεπτο. Είναι κάτι σαν περιπέτεια, παίρνεις έναν δρόμο και δεν ξέρεις που οδηγεί. Γράφω για να νιώθω ζωντανή, αναζητώντας τη λύτρωση μέσα από τη μορφή του λόγου.

Έτσι, συντελείται η αισθητικοποίηση των λυρικών οραματισμών και η λειτουργία της συγκίνησης που εκπέμπουν. Διαισθητικά, διαθλάται και διαχέεται καθώς αποτυπώνεται σε λέξεις με Ευλάβεια. Aναπτύσσω μια σχέση αφοσίωσης με τον γραπτό λόγο, αφού διατηρεί μια… εκδοχή – μορφή Αθανασίας!

ISBN 9789609585484, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Έμυ Τζωάννου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο κολλέγιο Anatolia. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (στις μεθόδους διδασκαλίας), στο International House College του Λονδίνου. Έζησε 21 χρόνια στο Βέλγιο, όπου δημιούργησε την οικογένειά της. Έχει μία κόρη και ένα γιο.

Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής της, συνέχισε τις σπουδές της και πήρε το πτυχίο της Θεολογίας από τη Θεολογική Σχολή «Saint Jean le Thelogicien», του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Διετέλεσε δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Ευρωπαρατηρητής», που κυκλοφορεί στο Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, ως υπεύθυνη για τα θέματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Commission. Μέχρι σήμερα παραμένει συνεργάτιδα της εφημερίδας ως ανταποκρίτριά της στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.Έμυ Τζωάννου

Διατηρεί συνεργασία με το περιοδικό «Alumnus» του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια». Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης και διετέλεσε σύμβουλος του υπουργού για τα πολιτιστικά θέματα.

Υπήρξε στέλεχος του Διεθνούς Κέντρου Unesco και σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της μετάφρασης του Λόγου και της Τέχνης. Γράφει ποιήματα από τα φοιτητικά της χρόνια και εμπνέεται από τον έρωτα και την πατρίδα. Βραβεύτηκε στο 1ο Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης, τον Οκτώβριο του 2005, με το βραβείο των «Νέων Ποιητών».

Επίσης, έχει βραβευθεί από τη Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, με το «Ειδικό Βραβείο Ποίησης». Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Bορείου Ελλάδος, την έχει βραβεύσει για την προσφορά της στα Γράμματα και τον Πολιτισμό. Συμπεριλήφθηκε στο «Λεξικό της Ελληνικής Διανόησης» 2007 και 2008 που εξέδωσε η «Αμφικτυονία Ελληνισμού», στην Ανθολογία Ποίησης «Ερωτικός Μάιος», που εκδίδεται από τη Μουσική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο του Πνευματικού Μαΐου Θεσσαλονίκης, που τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας – Θράκης, στο Φεστιβάλ Ποίησης με θέμα «Φθινοπωρινές Νότες» και στην «Εγκυκλοπαίδεια Βορειοελλαδιτών Λογοτεχνών».

Είναι μέλος της «Μουσικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος», είναι στην Επιτροπή Διεθνών και Δημοσίων σχέσεων της «Αμφικτυονίας Ελληνισμού», της οποίας είναι και μέλος και είναι ιδρυτικό μέλος της «Εταιρείας Συγγραφέων Bορείου Eλλάδος».

Οι ποιητικές της συλλογές με τίτλο «Της ψυχής μου οι θάλασσες» και «Ανιχνεύοντας Ερωτικές Περιπλανήσεις», των εκδόσεων «Αμφικτυονία Ελληνισμού», παρουσιάστηκαν σε πανηγυρικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πνευματικού Μαΐου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και των υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας – Θράκης.

Κυκλοφορούν επίσης οι ποιητικές συλλογές «Αγάπης άρωμα».

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!