Ελλάδα των άθλων και των αθλίων

Η επανάσταση του 1821, ο Ι. Καποδίστριας και το σήμερα

Το βιβλίο Ελλάδα των άθλων και των αθλίων είναι μια γλυκόπικρη αναμόχλευση της Ιστορίας της Ελλάδος, που ενδεχομένως να θίγει παγιωμένους εθνικούς εγωκεντρισμούς. Ένα «μέτρημα» ένδοξων και άδοξων στιγμών με οδηγούς την Επανάσταση του 1821, την εποχή του Ι. Καποδίστρια και την εποχή της μεταπολίτευσης μέχρι τις τωρινές ημέρες της χρεοκοπίας.

Μέσα από αδυναμίες και αρετές των Ελλήνων, μέσα από εθελόδουλες και πατριωτικές πολιτικές, με «εργαλείο» τους ιστορικούς παραλληλισμούς και συγκρίσεις του «τότε» και του «σήμερα», επιχειρείται να απαντηθεί τι είδους χαρακτήρας είναι ο Έλληνας. Πόσο όμορφη και παράξενη πατρίδα είναι η Ελλάδα. Αν είναι η χώρα των άθλων και των αθλίων. Αν όλα τέλειωσαν. Αν όλα μπορούν να ξαναρχίσουν. Αν γίνεται η Ελλάδα να ανεύρει τον ιδιόκτητό της πολιτισμό και να ξανασυναντηθεί με τη Ρωμιοσύνη.

ISBN 9789600806632, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Στέλιος Παρασκευόπουλος γεννήθηκε και εργάζεται ως δημοσιογράφος στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Ecole Saint Paul.

Σπούδασε δημοσιογραφία και δημόσιες σχέσεις στο Κέντρο Σπουδών «Όμηρος». Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μελέτησε Ιστορία και Πολιτισμό και, ειδικότερα, τις αμφίδρομες σχέσεις Ελληνισμού και Δύσης από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.
Σε κοινωνικό επίπεδο, είναι «Πολίτης του Κόσμου» και ανάδοχος-υποστηρικτής παιδιού στην Αφρική, μέσω των δραστηριοτήτων της μη κυβερνητικής οργάνωσης Action Aids.

Εργάζεται στον πρώτο σταθμό της ελεύθερης ραδιοφωνίας, τον ιστορικό «Αθήνα 9.84 Fm Stereo» ανελλιπώς από την πρώτη μέρα λειτουργίας του (31 Μαΐου 1987) μέχρι σήμερα. Επίσης ως σύμβουλος Τύπου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Το διάστημα 1994-2004 εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel.

Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από τον έντυπο Τύπο, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, και εργάστηκε στις ημερήσιες εφημερίδες των Αθηνών «Ελεύθερος Τύπος», «Βραδυνή» και «Ελεύθερος» ενώ διετέλεσε ανταποκριτής της ημερήσιας εφημερίδας της ομογένειας «Πρωινή Νέας Υόρκης». Επίσης συνεργάστηκε με το εβδομαδιαίο περιοδικό «Ένα».

Αντικείμενό του υπήρξε και παραμένει το αστυνομικό ρεπορτάζ, με δασκάλους τους κορυφαίους στο είδος Γιώργο Βαξεβανίδη και τον αξέχαστο Ηλία Μαλάτο. Ωστόσο, για ένα διάστημα ασχολήθηκε παράλληλα με το δημοσιογραφικό ντοκυμαντέρ πραγματοποιώντας οδοιπορικά σε ορεινές και παραλίμνιες περιοχές της πατρίδας μας. Τα ντοκυμαντέρ προβλήθηκαν από τα δελτία ειδήσεων του Star Channel.

Έχει πραγματοποιήσει δημοσιογραφικές αποστολές σε Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη, Βρυξέλλες, Μαδρίτη, Λισσαβόνα και Ρώμη, καθώς και σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδος.

Είναι τακτικό μέλος του επαγγελματικού του σωματείου, την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) καθώς και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (International Federation of Journalists).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!