Ενός λεπτού σιγή

Κανένας δεν ξέρει ότι η Στέλλα Πέτερσεν και ο Κρίστιαν, ο µαθητής της, είναι ερωτευµένοι. Το βιβλίο αυτό είναι η ιστορία µιας µεγάλης και «αδύνατης» αγάπης: Πώς γεννήθηκε ο έρωτάς τους, πώς από λέξεις και χειρονοµίες, από τυχαίες συναντήσεις και αγγίγµατα ξεπήδησε ένα πάθος, πώς το πάθος έρχεται αντιµέτωπο µε την πραγµατικότητα, πώς ο Κρίστιαν θέλει να δώσει διάρκεια στον έρωτά του και συλλαµβάνει ένα τολµηρό αλλά ουτοπικό σχέδιο…

Η αφήγηση ξεκινάει από ένα ζεστό καλοκαίρι σε µια κωµόπολη στις ακτές της Βαλτικής, πριν από πολλά χρόνια. Ο Μπένι Γκούντµαν και ο Ρέι Τσαρλς είναι ακόµη στη µόδα, στα στενάκια ακούγεται το τραγούδι της λατέρνας, ο κόσµος πληρώνει µε µάρκα, κι όταν η δασκάλα Αγγλικών µπαίνει στην τελευταία τάξη του γυµνασίου, οι µαθητές σηκώνονται όρθιοι: Good morning, Mrs Petersen.

ISBN 9789601642659, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ζίγκφριντ Λεντς (Siegfried Lenz) γεννήθηκε στο Λυν της Ανατολικής Πρωσίας το 1926. Προς το τέλος του πολέμου υπηρέτησε στο Ναυτικό και αμέσως μετά σπούδασε στο Αμβούργο φιλοσοφία και φιλολογία (γερμανική και αγγλική).

Σύντομα εγκατέλειψε την πρόθεση να γίνει καθηγητής και στράφηκε στη δημοσιογραφία και λογοτεχνία. Υπήρξε μέλος της Ομάδας 47 και μέλος της συντακτικής επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού «Ο κόσμος» (1950-1951). Siegfried Lenz

Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Υπήρχαν γεράκια στον αέρα» εκδίδεται το 1950. Ακολουθούν τα μυθιστορήματα «Μονομαχία με τη σκιά» (1953), «Άντρας στο ποτάμι» (1957), η συλλογή διηγημάτων «Κυνηγός της χλεύης» (1958), τα μυθιστορήματα «Άρτος και θεάματα» (1959), «Πλοίο του πυρός»(1960), «Συνομιλία της πόλης» (1963), «Ιστορίες του Λέμαν· από τις εξομολογήσεις ενός μαυραγορίτη» (1964).

Το 1970 κυκλοφορεί ένας τόμος κριτικών δοκιμίων με τίτλο «Σχέσεις», το 1973 το μυθιστόρημα «Το πρότυπο» και το 1975 η συλλογή διηγημάτων «Ο Αϊνστάιν διασχίζει τον Έλβα». «Η απώλεια» (ελλ. εκδόσεις Οδυσσέας), πρωτοεκδόθηκε το 1981 και η «Έκθεση ιδεών» (πρωτότυπος τίτλος: «Μάθημα γερμανικών», ελλ. εκδόσεις Οδυσσέας), που θεωρείται το σημαντικότερο μυθιστόρημα του Λεντς, το 1968.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!