Ζέλντα – Σκοτ Φιτζέραλντ

Μια ιστορία αγάπης που ξεκινά στο φιλήσυχο Μοντγκόμερι, για να στροβιλιστεί στη δίνη της Νέας Υόρκης, στη Ριβιέρα των εκπατρισμένων και στο Παρίσι των απολαύσεων.

Μέσα σε αριστοκρατικά ξενοδοχεία, κοσμικά σαλόνια και θορυβώδη καταγώγια. Μέσα στους λαμπερούς ρυθμούς της τζαζ, στα όνειρα και στις αυταπάτες της δεκαετίας του 1920.

Μια σχέση πάθους που πνίγεται σε ξέφρενα ξενύχτια και σκάνδαλα, σε ανεξέλεγκτες νευρικές κρίσεις και εκκεντρικότητες, στο αλκοόλ και στην τρέλα. Το παραμύθι και η τραγωδία. Το βάρος της ύπαρξης και η απόδραση. Ύστερα από χρόνια, στον απόηχο αυτής της ιστορίας, θα γεννηθεί ένας μύθος.

Κάποιος τον διηγείται. Σκότι Φιτζέραλντ, μονάκριβη κόρη του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και της Ζέλντα Σέιερ…

ISBN 9600436126, έκδοση 2007

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Ανιές Μισό (Τουρ, 1968) εργάστηκε αρκετά χρόνια ως δημοσιογράφος στο Canal +, το έγκυρο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι για θέματα πολιτισμού.

Έχει γράψει, μεταξύ άλλων, τα εξής έργα: το λεξικό «Dictionnaire misogyne», την ταξιδιωτική ανθολογία «Le roman de Venise», τη βιογραφία «Sissi-une vie retrouvee» καθώς και τα μυθιστορήματα «Je les chasserai jusqu au bout du monde jusqu a ce qu ils en crevent» και «Stayin Alive».

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!