Ηδονο-α-βλεψίες

Στη συλλογή αυτή ο Βασίλης Καραγιάννης επανέρχεται με 15 αφηγήσεις και μία ποιητική ελεγεία που φέρουν το ιδιότυπο ύφος της γραφής του.

Ιστορίες ανθρώπων, ανδρών και γυναικών, διαθλασμένες μέσα από ποικίλες αφηγηματικές οπτικές και συχνά φορτισμένες από το τοπικό χρώμα, το τοπίο και το έντονα αυτοβιογραφικό στοιχείο, διαδραματίζονται σε πόλεις και επαρχίες, κυρίως στις δεύτερες.

Διαπλέκονται και συνομιλούν διακειμενικώς με μυθιστορηματικά κείμενα, εκκλησιαστικό λόγο, ποιητικά θραύσματα, πολιτικά γεγονότα, πολιτιστικά και υπερφυσικά συμβάντα, αλλά και με την τοπική τους ιστορία.

ISBN 9789605764050, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βασίλης Π. Καραγιάννης γεννήθηκε στη Λευκοπηγή Κοζάνης το 1953. Είναι δικηγόρος και διευθυντής της πνευματικής επιθεώρησης της Κοζάνης «Παρέμβαση».

Από το 1996 έως το 2003 διετέλεσε διευθυντής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και του Ινστιτούτου Βιβλίου και Ανάγνωσης. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Έχει εκδώσει τα βιβλία: «Περιπλάνηση ένδον» (διηγήματα, 1995), «Σχεδιάσματα ιστορίας του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης» (1996), «Εσωτερική βραδυπορία» (ποίηση, 1997), «Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης» (μελέτη, 1997), «Ανεβαίνοντας στον Αη-Λιά» (οδοιπορικό, 1998), «Το χρώμα της νοσταλγίας» (διηγήματα, 2008), «Συγκεχυμένες αγάπες» (διηγήματα, 2011) κ.ά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!