Η ανακάλυψη της αυγής

Ο Τζοβάνι Αστένγκο είναι σχεδόν σαράντα ετών και δουλεύει στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, όπου αρχειοθετεί τις καθημερινές και όμως ξεχωριστές ζωές που περιέχονται σε ημερολόγια κοινών ανθρώπων. Έχει μια σύζυγο καριερίστα και δύο αξιαγάπητα παιδιά: τον Λορέντσο, έναν ενθουσιώδη και γενναιόδωρο εικοσάχρονο, και τη γλυκιά Στέλλα, ένα κοριτσάκι με σύνδρομο Ντάουν. Τον βασανίζει ακόμη ένα τραύμα από το παρελθόν, το οποίο δεν έχει επουλωθεί: ένα κυριακάτικο πρωινό, όταν ήταν δεκατριών ετών, ο πατέρας του εξαφανίστηκε για πάντα, χωρίς καμιά εξήγηση.

Μια αυγουστιάτικη αυγή, μια αυγή «απλή, κοινότοπη, χωρίς εξάρσεις και ιδιαίτερα νοήματα», ο Τζοβάνι νιώθει την παρόρμηση να επιστρέψει στο οικογενειακό του εξοχικό, στον τόπο της χαμένης του ευτυχίας, τον οποίο έχει εγκαταλείψει εδώ και δεκαετίες. Μέσα στο σπίτι αυτό υπάρχει ένα τηλέφωνο από βακελίτη. Εκείνο το παλαιό ξεχασμένο αντικείμενο γίνεται το όργανο μέσω του οποίου ο Τζοβάνι κατορθώνει να ανοίξει μια ρωγμή στο φράγμα του χρόνου και να ρίξει φως σ’ ένα μυστήριο που σημάδεψε ολόκληρη τη ζωή του.

ISBN 9789608928879, έκδοση 2007

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Walter Veltroni γεννήθηκε στη Ρώμη στις 3 Ιουλίου του 1955. Είναι παντρεμένος με τη Flavia και έχει δύο κόρες τη Martina και τη Βικτόρια.Walter Veltroni

Ήταν ο εκδότης της καθημερινής εφημερίδας L’Unità και εκλέχθηκε για πρώτη φορά στην Ιταλική Βουλή το 1987, ενώ τον Απρίλιο του 1996 εκλέχθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στην πρώτη κυβέρνηση Prodi διετέλεσε Υπουργός Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, Αντιπρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου και Υπουργός Αθλητισμού. Εκλέχθηκε δήμαρχος της Ρώμης το 2001 και το 2006, ενώ τον Ιούνιο του 2007 ανέλαβε την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος της Ιταλίας.

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!