Η γλύκα του μελιού

«Δεν γνωρίζω την ψυχή μου ούτε τις ψυχές των άλλων. Γνωρίζω όμως το κορμί μου και τα δικά τους κορμιά. Κι αυτό μου αρκεί».

Μια Σύρια διανοούμενη μελετάει με πάθος, στα κρυφά, ή τουλάχιστον έτσι νομίζει, τα αρχαία αραβικά ερωτικά κείμενα. Μέχρι την ημέρα που την καλούν επίσημα να συμμετάσχει σ΄ ένα συνέδριο με αυτό το θέμα.

Εκεί της δίνεται η ευκαιρία ν΄ αναλογιστεί το παρελθόν της, την ελευθερία της, τις ηδονές και τους πόθους της, μέσα σ ένα εξαίσιο ονειροπόλημα όπου πλέκονται οι νοσταλγικές αναμνήσεις από ένα μυστηριώδη εραστή και οι αναφορές στ΄ αριστουργήματα της ερωτικής λογοτεχνίας.

Επίσης ξετυλίγοντας το νήμα από ιστορίες που μάζεψε και περιέλαβε στην αφήγησή της, όπως στις «Χίλιες και μία νύχτες», της δίνεται η ευκαιρία να διασκεδάσει με τη θέση που έχει σήμερα το σεξ στις αραβικές κοινωνίες.

ISBN 9789604105526, έκδοση 2009

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Σάλουα Αλ Ναΐμι (Salwa Al Neimi), Σύρια ποιήτρια, ζει στο Παρίσι εδώ και πολλά χρόνια. Σπούδασε αραβική λογοτεχνία και θέατρο και δημοσιογραφεί για πολιτιστικά θέματα.

Το 2003 εκδόθηκε στα γαλλικά μια επιλογή από τα ποιήματά της, μεταφρασμένα από την ίδια, με τίτλο Mes ancêtres les assassins, ενώ κυκλοφορούν, επίσης στα γαλλικά, μια συλλογή διηγημάτων της (Le livre des secrets) κι ένας τόμος με λογοτεχνικές συνεντεύξεις (J’ ai participé à la supercherie).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!