Η δεκαετία της φωτιάς 1912-1922

Από το θρίαμβο στην καταστροφή

Ένα πολύτιμο εγχειρίδιο πολιτικής ιστορίας. Εξηγεί και φωτίζει την ιστορική πορεία από τους Βαλκανικούς Πολέμους έως τη Μικρασιατική Καταστροφή. Αναλύει τον ρόλο του ξένου παράγοντα στη διαμόρφωση του αποτελέσματος της μικρασιατικής εκστρατείας και τον αντίστοιχο της εθνικής αστικής τάξης.

Ο αναγνώστης θα βρει εξηγήσεις για το πώς εξυφάνθηκε η προδοσία των δυο λαών μέσα στα πλαίσια των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ενώ θα διακρίνει το ρόλο των πολιτικών προσώπων (θετικό και αρνητικό). Παράλληλα, θα εντρυφήσει στην πολιτική σκακιέρα που διαμόρφωσε τις συνθήκες των Σεβρών, των Μουδανιών, της Λωζάνης.

Ο συγγραφέας με μεθοδικό τρόπο ερευνά τα γεγονότα της συγκεκριμένης περιόδου, μέσα από την πλούσια σχετική βιβλιογραφία που καταθέτει, έτσι ώστε να καθιστά το βιβλίο έναν απαραίτητο και ευσύνοπτο οδηγό.

Αυτό όμως που προσδίδει ξεχωριστό χρώμα στο έργο του, είναι πως τολμά και διεισδύει στα αίτια που γέννησαν τις θυελλώδεις αυτές εξελίξεις, θέτει το δάχτυλο «επί τον τύπον των ήλων» και δίνει απαντήσεις σε ό,τι επιμελώς κρύβει η επίσημη ιστοριογραφία: Γιατί στ΄ αλήθεια μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια ο «εθνικός θρίαμβος» μετατράπηκε σε μια ανείπωτη τραγωδία;

ISBN 9789609492782, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Βασιλούλης γεννήθηκε στο Μορφοβούνι Καρδίτσας το 1946. Τελείωσε το γυμνάσιο στο Βόλο και σπούδασε πολιτικές επιστήμες και οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Υπηρέτησε επί 33 χρόνια στο Υπουργείο Οικονομικών.

Είναι τακτικός αρθρογράφος σε τοπικές εφημερίδες με οικονομικά, ιστορικά και πολιτιστικά θέματα. Ασχολήθηκε με τη συγγραφή πονημάτων τοπικού ενδιαφέροντος, μικρών διηγημάτων, καθώς και με την παρουσίαση διαλέξεων με θέματα ιστορικού περιεχομένου.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!