Η επιστροφή του νεαρού πρίγκιπα

Ένας άντρας οδηγεί μόνος του σ’ έναν έρημο αυτοκινητόδρομο της Παταγονίας. Ξαφνικά αντικρίζει μια ανθρώπινη φιγούρα· είναι ένας πεινασμένος και αβοήθητος έφηβος. Ο άντρας πλησιάζει το αγόρι και αποφασίζει να το πάρει μαζί του στην περιπλάνηση του. Οι δυο ταξιδιώτες αρχίζουν να μιλάνε για τα πιο απλά και τα πιο σημαντικά πράγματα της ζωής.

Το ταξίδι τους, με προορισμό το άγνωστο, γίνεται στην πραγματικότητα ένα ταξίδι πνευματικό, που τους οδηγεί από την αθωότητα στην ωριμότητα, από το καθημερινό στο μεταφυσικό, και από τη λύπη και την κυνικότητα στην ευτυχία και στη δίψα για ζωή.

ISBN 9789604964352, έκδοση 2012

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Α. ΓΚ. Ρόεμερς (A. G. Roemmers) γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες, το 1958, σε μια οικογένεια που του παρείχε εξαιρετική εκπαίδευση.

Άρχισε να γράφει από παιδί· ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί και έχουν τιμηθεί με διάφορες διακρίσεις. Σπούδασε στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, όπου του απονεμήθηκε το Δεύτερο Βραβείο Ποίησης.

Το 2008 τιμήθηκε με το Βραβείο Pen Club της Ισπανίας και το 2009 με το βραβείο Miguel Hernandez για το σύνολο του ποιητικού έργου του.

Το 2010 ανακηρύχθηκε Εξέχουσα Προσωπικότητα του Πολιτισμού από τη Διοίκηση της Πόλης του Μπουένος Άιρες, ενώ την ίδια χρονιά τιμήθηκε από το Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού.

Επίσης, έχει τιμηθεί από το Κοινοβούλιο της Αργεντινής για τη συνεισφορά του στον πολιτισμό και στα γράμματα.

Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ποίησης της Αργεντινής και επίτιμος πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Ποίησης.

Έχει καταφέρει να συνδυάσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα με την κλίση του στη συγγραφή. Αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού είναι «Η επιστροφή του νεαρού πρίγκιπα», ένα βαθιά πνευματικό μυθιστόρημα, τα δικαιώματα του οποίου έχουν πουληθεί σε δεκαπέντε χώρες.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!