Η ζωή μου με τον Σαντάμ

«Κάθε οικογένεια στο Ιράκ έχει τις δικές της πικρές αναμνήσεις από τα χρόνια της διακυβέρνησης του Σαντάμ Χουσεΐν. Κάθε φορά που ακουγόταν χτύπημα στην πόρτα όλοι έτρεμαν. Ποιος ήταν; Τι θα συνέβαινε; Αθώος ή ένοχος, δεν είχε σημασία. Προκειμένου να καταλάβετε την ιστορία μου, είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσετε αυτή την κατάσταση. Ο Σαντάμ Χουσεΐν δε δίστασε να δολοφονήσει την ίδια του την οικογένεια. Γιατί να λυπηθεί εμένα;»

Το φθινόπωρο του 2002, ένα χρόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους κι έξι μήνες πριν από την εισβολή των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, το αμερικανικό κανάλι ABC μετέδωσε μια συνέντευξη της ελληνικής καταγωγής Παρισούλας Λάμψος, την οποία παρουσίασε ως «ερωμένη του Σαντάμ Χουσεΐν».

Η Παρισούλα, κόρη πλούσιας οικογένειας, γεννήθηκε στη Βηρυτό και μεγάλωσε στο Ιράκ. Στην εφηβεία της την αποκαλούσαν «πριγκίπισσα της Βαγδάτης», αλλά η μοίρα της συνδέθηκε με τον Σαντάμ Χουσεΐν, όταν τον γνώρισε σε ηλικία δεκαέξι ετών. Ύστερα από εκείνη τη συνάντηση, ο Σαντάμ τη θεωρούσε ιδιοκτησία του. Δεν την άφησε ποτέ ελεύθερη. Ακόμη και όταν παντρεύτηκε και απέκτησε παιδιά, διέλυσε το γάμο της, έδιωξε τον άντρα της και κατέσχεσε την περιουσία της.

Αυτή είναι η ζωή της, η δραματική ιστορία μιας γυναίκας στη σκιά ενός δυνάστη με φόντο τις αιματηρές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, και η απεγνωσμένη προσπάθειά της να ζήσει ελεύθερη.

ISBN 9789604537945, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Παρισούλα Λάμψος γεννήθηκε στη Βηρυτό και μεγάλωσε στο Ιράκ. Είναι η μοναδική κόρη μιας πλούσιας ελληνικής οικογένειας. Η Παρισούλα είναι η γυναίκα που έγινε γνωστή ως «η σακρά», η ξανθιά, στο παλάτι του Σαντάμ Χουσεΐν. Τον πρωτογνώρισε στα δεκαέξι της χρόνια και για τριάντα χρόνια είχε μαζί του μια περίεργη σχέση.

Επειδή γνώριζε πολλές ξένες γλώσσες, εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Ιρακινή Ομοσπονδία Γυναικών. Επίσης υπήρξε βοηθός του μεγαλύτερου γιου του Σαντάμ, του βάναυσου Ουντάι, όσο εκείνος προέδρευε στην Ολυμπιακή Επιτροπή του Ιράκ.

Το 2001 δραπέτευσε από το Ιράκ για την Ταϊλάνδη υπό την προστασία των ΗΠΑ.

Από το 2003 ζει στη Σουηδία. Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με τη συνεργασία της συγγραφέως και δημοσιογράφου Λένα Καταρίνα Σβάνμπεργκ και τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε δέκα χώρες.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!