Η Ιστανμπούλ ήταν ένα παραμύθι

Η σάγκα τριών γενεών μιας εβραϊκής οικογένειας στην Ιστανμπούλ. Σαν αυτόπτης μάρτυρας, ή σαν αστυνομικός που συγκεντρώνει αποδείξεις, ο αφηγητής περπατά στα στενά σοκάκια της Ιστανμπούλ, στις παλιές γειτονιές της συλλέγοντας μύθους, ‘εικόνες απ’ τα παλιά’, σκηνές  από το παρελθόν κι από το παρόν.

Μέσα από τις ιστορίες παρακολουθούμε και τον μετασχηματισμό της Ιστανμπούλ από πολυπολιτισμική πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε κυρίαρχο τουρκικό επιχειρησιακό κέντρο της Τουρκικής Δημοκρατίας  την οποία εγκαθίδρυσαν ο Κεμάλ Ατατούρκ κι ο Ισμέτ Ινονού.

ISBN 9789604106783, έκδοση 2013

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Μάριο Λεβί  (Mario Levi) γεννήθηκε το 1957 στην Κωνσταντινούπολη. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος γαλλικής φιλολογίας και γαλλικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Ιστανμπούλ. Έχει εργαστεί ως καθηγητής γαλλικών, δημοσιογράφος, παρουσιαστής ραδιοφωνικού προγράμματος, διορθωτής κειμένων. Δίνει διαλέξεις στο πανεπιστήμιο Γεντίτεπε. Ζει στην Κωνσταντινούπολη.

Το μυθιστόρημά του Η Ιστανμπούλ ήταν έναν παραμύθι έχει μεταφραστεί σε δεκαεπτά γλώσσες.  Άλλα βιβλία του είναι: Η κυρία Φλορίδη ίσως δεν επιστρέψει, Η πιο ωραία ερωτική ιστορία μας, Ήταν καλοκαιρινή βροχή, Πού ήσασταν όταν έπεφτε το σκοτάδι.

 

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!