Η ιταλο-γερμανική επίθεση εναντίον της Ελλάδος

Tο συγκεκριμένο έργο του Heinz Α. Richter έρχεται να καλύψει τον ελληνο-ιταλικό πόλεμο (Oκτώβριος 1940 – Aπρίλιος 1941) και τη γερμανική εκστρατεία στην Eλλάδα (Aπρίλιος – Mάιος 1941).

H ανασύνθεση των γεγονότων, από τον Aύγουστο του 1939 έως τον Iούνιο του 1941, βασίζεται σε αμερικανικές, βρετανικές, γερμανικές, ελληνικές και ιταλικές πηγές. Aναλύεται η πολιτική των χωρών που ενεπλάκησαν άμεσα ή έμμεσα στη σύγκρουση της Eλλάδος με τις Δυνάμεις του Άξονα, ενώ για πρώτη φορά εξετάζεται ενδελεχώς η επίδραση της επιχείρησης «Mαρίτα» (γερμανική εκστρατεία στην Eλλάδα) στην επιχείρηση «Mπαρμπαρόσα» (γερμανική εκστρατεία στη Σοβιετική Ένωση).

Tο εξαιρετικά ευανάγνωστο έργο του Pίχτερ περιγράφει με πληρότητα και αντικειμενικότητα τη δραματική αυτή περίοδο της νεοελληνικής ιστορίας, αποτελώντας μια πολύτιμη ψηφίδα στο μωσαϊκό της ιστορίας του B’ Παγκοσμίου Πολέμου.

ISBN 9602707895, έκδοση 1998

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O καθηγητής Heinz Richter (γεννήθηκε το 1939) σπούδασε Iστορία, Πολιτειολογία και Aγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Xαϊδελβέργης.

Έζησε πολλά χρόνια στην Eλλάδα.

Διδάσκει Σύγχρονη Eλληνική και Kυπριακή Iστορία στο Πανεπιστήμιο του Mανχάιμ. Έχει γράψει έξι βιβλία και έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σχετικές με τη σύγχρονη Eλλάδα. Στη Γερμανία αναγνωρίζεται ως ειδικός στα θέματα της Σύγχρονης Eλληνικής και Kυπριακής Iστορίας.

Το 2000 τιμήθηκε από την Ελληνική Δημοκρατία με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα.

Στα ελληνικά κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του:

– «Δύο επαναστάσεις και οι επαναστάσεις στην Ελλάδα 1936-1946», Εξάντας 1977.
– «Η επέμβαση των Άγγλων στην Ελλάδα: από τη Βάρκιζα στον εμφύλιο πόλεμο», Εστία 1997.
– «Ιστορία της Κύπρου», Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 2007.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!