Η κληρονομιά της Έστερ

Για είκοσι χρόνια η Έστερ ζει επίπεδα και χωρίς κραδασμούς, περιμένοντας υποσυνείδητα την επιστροφή του Λάγιος, του μοναδικού άντρα που αγάπησε και ήτανε, για λίγο καιρό, το μόνο αληθινό νόημα της ζωής της.

Και μια μέρα ο Λάγιος επιστρέφει, ο Λάγιος ο ψεύτης, ο πλαστογράφος, ο παλιάνθρωπος, ο Λάγιος που ασκεί πάνω στους άλλους μια γοητεία, σαν μαγεία ή σαν τρομερό δηλητήριο, και που είχε πει πως μόνο μια γυναίκα αγάπησε, εκείνη, κι έπειτα είχε παντρευτεί την αδελφή της.

Η Έστερ ξέρει πως έρχεται για να της πάρει το μόνο πράγμα αξίας που δεν της είχε ακόμη αρπάξει. Και ξέρει επίσης πως η ιστορία δεν τέλειωσε, γιατί οι άτυχοι έρωτες δεν τελειώνουν ποτέ…

Σ΄ αυτό το μυθιστόρημα ο Μάραϊ, ακαταμάχητος τεχνίτης στην αφηγηματική ένταση, ωθεί στο έπακρο την ιστορία των ηρώων του, σφίγγοντας σαν μάγκανο την ψυχή μας μέχρι την τελευταία του λέξη.

ISBN 9604101811, έκδοση 2001

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ούγγρος συγγραφέας Σάντορ Μάραϊ (Sandor Marai) (1900-1989) γεννήθηκε στην Κάσσα (σήμερα Κόζιτσε της Σλοβακίας) από εύπορη οικογένεια. Δημοσιογράφος στην αρχή, στη Βουδαπέστη και αργότερα στη Γερμανία και στο Παρίσι, έγινε διάσημος στην Ουγγαρία σαν μυθιστοριογράφος στη δεκαετία του 1930.

Μετά τον πόλεμο και την εγκαθίδρυση του κομμουνιστικού καθεστώτος στη χώρα του κατέφυγε στο Παρίσι και τελικά στις ΗΠΑ. Τα έργα του, που ήταν απαγορευμένα στην Ουγγαρία μέχρι το 1990, έχουν αποκτήσει τώρα διεθνή αναγνώριση και μεταφράζονται σε πολλές γλώσσες. Το Η κληρονομιά της Έστερ πρωτοεκδόθηκε το 1939, ενώ οι Στάχτες το 1942. Από τις εκδόσεις Ωκεανίδα κυκλοφορούν επίσης και τα μυθιστόρηματα Η παράσταση στο Μπολτσάνο και Εμείς κι αυτός.

 

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!