Η κρύπτη του Λαζάρου

Οχτώ αιώνες απόκρυψης ενός θανάσιμου μυστικού

Στο Λονδίνο, χωμένη βαθιά στο οικονομικό κέντρο της πόλης, η Τράπεζα Μανσαλβάτ είναι μικρή, αφανής, εχέμυθη και ασύλληπτα πλούσια.

Όταν η Έλι Στάντον, πάμφτωχη τελειόφοιτη στο πανεπιστήμιο, καλείται απροσδόκητα να δουλέψει εκεί, ο κόσμος προνομίων που της ανοίγεται μοιάζει ιδανικός. Αλλά η τράπεζα δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται.

Σύντομα η Έλι συνειδητοποιεί ότι η ζωή της ανήκει στους εργοδότες της – που παρακολουθούν κάθε της κίνηση. Γιατί θαμμένος στους μεσαιωνικούς υπόγειους θαλάμους της τράπεζας βρίσκεται ένας άγρυπνα φρουρούμενος θησαυρός ανυπολόγιστης δύναμης, ο οποίος, εν αγνοία της Έλι, συνδέεται άμεσα με την ιστορία της οικογένειάς της.

Θέλοντας και μη, η Έλι εμπλέκεται σε μια ξέφρενη κούρσα ενάντια στο χρόνο, κυνηγημένη από την τράπεζα και ακολουθούμενη από το παρελθόν της. Μοναδική της ελπίδα σωτηρίας είναι να φέρει στο φως το μυστικό που είναι θαμμένο στο υπόγειο θησαυροφυλάκιο -κάτι σαν την…  κρύπτη του Λαζάρου. Το να μπει εκεί μέσα είναι μόνο η αρχή…

ISBN 9789601424774, έκδοση 2012

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τομ Χάρπερ (Tom Harper) γεννήθηκε στη Γερμανία και σπούδασε μεσαιωνική ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Από πολύ νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη συγγραφή. Έχει γράψει δέκα μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων Ο Τάφος του Αχιλλέα, Το Βιβλίο των Μυστικών, Η κρύπτη του Λαζάρου και Η Πολιορκία των Ουρανών, που κυκλοφορούν επίσης από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Αστυνομικών Μυθιστορημάτων, ενώ τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι γλώσσες παγκοσμίως.

Ζει μόνιμα στο Γιορκ με τη γυναίκα του και τους δύο γιους τους.

Σπούδασε μεσαιωνική ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Σήμερα ζει στο Γιορκ.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!