Η μνήμη του χρόνου

Ένα τροχαίο στην Εθνική Οδό. Κλάματα, στριγκλιές, αίμα… Ξαφνικά γίνεται αόρατη και βρίσκεται σε έναν άλλο κόσμο. Έναν κόσμο περίεργο, σκοτεινό. Συναντά νεκρούς όπως αυτή, που περιδιαβαίνουν, πιο σοφοί, πιο αθόρυβοι, πιο ουσιαστικοί.

Ανάμεσά τους όμως κυκλοφορούν και κάποια άλλα πλάσματα, αλλόκοτα, βασανισμένα. Είναι τα αληθινά πρόσωπα των ζωντανών. Άντρες και γυναίκες που στον πάνω κόσμο φορούν τη μάσκα του καθωσπρεπισμού, υιοθετούν ψεύτικες συμπεριφορές και συμβιβάζονται, ενώ οι ψυχές τους, τα πραγματικά τους πρόσωπα είναι σαν τέρατα που θέλουν να βγουν να κατασπαράξουν όσους τους έχουν πονέσει.

Εκεί κάπου βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή. Μία γραμμή όπου δίνεται η πιο μεγάλη μάχη των ανθρώπων. Η μάχη της γυμνής, σκληρής αλήθειας με το μασκαρεμένο, φτιασιδωμένο ψέμα. Η μάχη των «πρέπει» με τα «θέλω».

ISBN 9789606915147

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ρούλα Κοντέα εννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τέλειωσε το Αμερικάνικο Κολέγιο και εργάσθηκε στο Πανεπιστήμιο για είκοσι χρόνια.

Παντρεμένη με τον Αριστείδη Θεοφανόπουλο από το 1970, έχει δυο γιους.

Γράφει ποιήματα, διηγήματα, μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και παραμύθια. Διηγήματα, ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά ή συμπεριληφθεί στην «Ανθολογία Νεοελληνικής Ποίησης» του Ρένου Αποστολίδη.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!