Η νέα Πολιτική – τεύχος 13

Κυκλοφορεί ήδη σε όλη την Ελλάδα το τεύχος Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2015 της ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεματολογία.
Στα κύρια άρθρα, ο Νέστωρ Κουράκης διερωτάται «Γιατί δεν εφαρμόζονται οι Νόμοι;», ενώ ο Γιάννης Μαρίνος προβαίνει στην ανάλυση για το «Εγκόλπιο των (επιτυχημένων) πολιτικών. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τον Όθωνα Ιακωβίδη (Μπορεί η ΣΠΙΘΑ του Μίκη Θεοδωράκη να προσφέρει κάτι;), τον Πάνο Παναγόπουλο (Το Χρηματοπιστωτικό σύστημα και η Αριστερά), τον Νίκο Γκαρδάση (Οι Εθνικόφρονες δεν ήταν ποτέ εθνικιστές), τον Νίκο Λιναρδάτο (Casus belli) και τον Γιώργο Κ. Οικονόμου (Ο πραγματικός Μεγάλος Ασθενής της Ευρώπης). Ακόμα, ο Θεοφάνης Μαλκίδης γράφει για την «Λύση του Κουρδικού Ζητήματος».
Το κεντρικό αφιέρωμα του τεύχους έχει θέμα «Η Ελλάδα χρειάζεται νέο Σύνταγμα». Συμπεριλαμβάνει μια σειρά αναλύσεων αναφορικά με την ανάγκη να αλλάξει το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Τα άρθρα του αφιερώματος υπογράφουν οι Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης (Σε αναζήτηση διεξόδου), Κώστας Μ. Σταματόπουλος (Το Σύνταγμα αχρηστεύεται στα χέρια των φαύλων), Μελέτης Μελετόπουλος (Προεδρική Δημοκρατία),Κωνσταντίνος Κόλμερ (Η Λειτουργική Δημοκρατία), Νέστωρ Κουράκης (Ένας δεκάλογος για την αναθεώρηση του Συντάγματος), Γεώργιος Μπήτρος (Επανεκκίνηση με νέο Σύνταγμα), Μάνος Κρανίδης (Αλλαγή Συντάγματος και Ανάπτυξη), Θαλής Καραγιαννόπουλος (Με πατριωτισμό και κοινή λογική), Σπύρος Ξένος (Πώς να γίνεις βουλευτής!) και Γιάννης Χατζόπουλος (ο Αθλητισμός στο Σύνταγμα).
Στον Φάκελο Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας, που έχει θέμα «Ανταγωνισμός Ισχύος στην Νοτιοανατολική Ασία», παραθέτουν τις απόψεις τους οι Βασίλης Τρίγκας (Η «Παγίδα των Μεγαρέων» στο Τρίγωνο ΗΠΑ – Κίνας – Ιαπωνίας),Ιπποκράτης Δασκαλάκης (Ανταγωνισμός στρατιωτικής ισχύος στη ΝΑ Ασία),Σωτήρης Δημόπουλος (Ανατομία των σινο-ρωσσικών σχέσεων), Χρήστος Ζιώγας (Ασία: πεδίο συνεργασίας ή ανταγωνισμού των Μ. Δυνάμεων),Γιάννης Χατζόπουλος (Η Ινδία ως μήλον της Έριδος μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσσίας) και Στάθης Καραπάνος (Η Κίνα ετοιμάζει την πλατιά λεωφόρο προς την Δύση).
Στα πολιτιστικά, ξεχωρίζουν οι κριτικές θεάτρου του Γιάννη Δρακόπουλου και κινηματογράφου του Κωνσταντίνου Μπλάθρα. Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε τον Κώστα Μ. Σταματόπουλο (Πώς άρχισε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος) και τον Χρήστο Π. Μπαλόγλου (Δημήτριος Ν. Κούτρας 1936-2015).Τέλος, στα Επιστημονικά Νέα, μπορείτε να διαβάσετε τον Παύλο Καρούσο.
Η ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ διατίθεται κεντρικά από τις Εκδόσεις Παπαζήση (Νικηταρά 2 και Εμμ. Μπενάκη),κυκλοφορεί πανελλαδικά σε περίπτερα, βιβλιοπωλεία και κέντρα τύπου, αποστέλλεται σε συνδρομητές και αναρτάται διαδικτυακά μετά την έντυπη κυκλοφορία της στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.neapolitiki.gr.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!