Η προϊστορία του σεξ

Ένας αρχαιολόγος αποτυπώνει την εξελικτική πορεία της ανθρώπινης σεξουαλικότητας, σε μια διαφωτιστική και ρηξικέλευθη διερεύνηση.

Τι έχει αλλάξει και τι παρέμεινε ίδιο στη σεξουαλικότητα του ανθρώπου τα τελευταία τέσσερα εκατομμύρια χρόνια; Πώς συνδέθηκαν με το σεξ οι έννοιες του ερωτισμού, της έκστασης, της αθανασίας και της ομορφιάς; Ο συγγραφέας διερευνά αυτά τα ερωτήματα και εξηγεί πώς η σεξουαλική μας συμπεριφορά σε ζητήματα φύλου, γένους, εξουσίας, ελέγχου και εκμετάλλευσης, είναι βαθιά ριζωμένη στην προϊστορία μας.

Βασισμένος σε συμπεράσματα από σύγχρονες αρχαιολογικές ανακαλύψεις, ο Τέιλορ ανιχνεύει πρακτικές όπως η αντισύλληψη, η ομοφυλοφιλία, η τρανσεξουαλικότητα, η πορνεία, ο σαδομαζοχισμός και η κτηνοβασία, από τις αρχαίες καταβολές τους έως σήμερα.

Η προϊστορία του σεξ προκαλεί τον αναγνώστη να γίνει ηδονοβλεψίας στον παράξενο -και τόσο καλά
κρυμμένο- κόσμο της σεξουαλικότητας ανά τους αιώνες.

ISBN 9789607872586, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τίμοθι Τέιλορ (Timothy Taylor), εξελικτικός αρχαιολόγος, είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ και συγγραφέας.

Γεννήθηκε το 1960 και σπούδασε στα Πανεπιστήμια του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης.

Έχει συνεργαστεί με το History Channel και το National Geographic. Το 1991 τιμήθηκε με το British Archaeological Award για την καλύτερη τηλεοπτική εκπομπή αρχαιολογικού περιεχομένου για το κοινό.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!