Η φωνή του βιγλάτορα

Η νέα πολιτική, καθ’ υπαγόρευση των ιστορικών αναγκαιοτήτων, πρέπει σήμερα να οικοδομηθεί πάνω στα «ερείπια» του άπληστου νεποτισμού και της αδίσταχτης ολιγαρχίας, τα οποία επιβάλλεται να γκρεμισθούν.

Αυτός ο «δίκλιτος» ειδωλολατρικός ναός που κτίζεται ή επισκευάζεται εδώ και διακόσια χρόνια για να τον προσκυνούν και να τον διακονούν οι εθελόδουλοι και οι «νεοραγιάδες» της κάθε εποχής, από την εποχή των «Βαυαρών» μέχρι σήμερα, την εποχή των «Ευρωτευτόνων», πρέπει να κατασκαφθεί εκ θεμελίων. Αλλιώς η κοινωνία δεν ηρεμεί και η πολιτική δεν αποκαθίσταται, δεν αναγεννάται. Αυτά είναι τα νέα καθήκοντά μας. Η νέα ιεραποστολή.

Άλλωστε, αν μελετήσουμε προσεκτικά και κριτικά τη «διαπλοκή» -τι «ευγενική» και κατ’ ευφημισμόν όντως λέξη και αυτή, αντί της άλλης και ταιριαστής, δηλαδή της εγκληματικής οργάνωσης και της τοξικής ελίτ, όπως θα ’πρεπε να λέγεται-, θα δούμε τη σιαμαία σχέση της πολιτικής και του νεποτισμού με την εγχώρια και εξωχώρια οικονομική ολιγαρχία. Και θα βγάλουμε τα ασφαλή συμπεράσματά μας περί του πρακτέου. Εκείνα που θα ευχόμουν να τα εννοήσει και να τα συμμερισθεί και η νέα ελληνική κυβέρνηση.

ISBN 9789601429526, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βύρων Πολύδωρας κατάγεται από την Ορεινή Ολυμπία. Έχει έναν γιο (τον Γιώργο, δικηγόρο) και δύο δίδυμες κόρες (τη Μαργαρίτα, μεταπτυχιακά στη Ναυτιλία, και την Κωνσταντίνα, δικηγόρο). Είναι και ο ίδιος δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.Βύρων Πολύδωρας

Έφεδρος αξιωματικός. Ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία από την ΟΝΝΕΔ, 1976. Βουλευτής ΝΔ, Β΄ Αθηνών, εκλεγόμενος συνεχώς σε δεκατρείς αναμετρήσεις, από το 1981 μέχρι και το 2012 (Μάϊος και Ιούνιος), διατελέσας πλειστάκις Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και υπεύθυνος Τομέων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Πολιτισμού, Δημοσίας Διοίκησης, Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης. Στη Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 6.5.2012 (ΙΔ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ) εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής με διακομματική υπερψήφιση 179 ψήφων. Στις 4.10.2009 είχε εκλεγεί Αντιπρόεδρος της Βουλής με διακομματική και τότε υπερψήφιση 232 ψήφων.

Μετά τη διακηρυκτικού χαρακτήρα αγόρευσή του στη Βουλή στις 20.12.2013, με την οποία αντιτάχθηκε στο νομοσχέδιο περί φορολόγησης των ακινήτων, το οποίο χαρακτήρισε ως «δήμευση» της ιδιοκτησίας, και στη συνέχεια κατεψήφισε στην ψηφοφορία της 21.12.2013, διεγράφη από τη ΝΔ με απόφαση του Προέδρου της. Έκτοτε ήταν, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, ανεξάρτητος βουλευτής. Στη συνέχεια, ίδρυσε (5.2.2014) το Κόμμα ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ, του οποίου είναι Πρόεδρος και με το οποίο μετέσχε στις ευρωεκλογές του 2014.

Διετέλεσε Υφυπουργός Προεδρίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υφυπουργός Παιδείας, Υφυπουργός Εξωτερικών, Υπουργός Δημοσίας Τάξεως. Το 1997 έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ. Έχασε. Και είπε τότε στους συνέδρους το αλησμόνητο, που «έγραψε»: «Σας ζήτησα την ψυχή σας και όχι την ψήφο σας. Και σεις το πήρατε τοις μετρητοίς. Και μου δώσατε την ψυχή σας αλλά όχι την ψήφο σας. Σας ευχαριστώ».

Σπούδασε Νομικά στη Νομική Αθηνών. Πολιτικές Επιστήμες στις ΗΠΑ. Διεθνές Δίκαιο στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης. Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Διεθνή Οικονομικά στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας. Υπότροφος του Ιδρύματος Φουλμπράϊτ. Τιμήθηκε με το βραβείο Fontana di Roma της Ιταλικής Ακαδημίας (1992), με το ανώτατο παράσημο της Κυπριακής Δημοκρατίας του Μακαρίου του Γ΄ (1993), με το βραβείο ελληνοτουρκικής φιλίας «Ιπεκτσί» (1995), με το βραβείο της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας για το έργο του Την Παραμονή της Αγίας Αγνής του Τζων Κητς (1998), με έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών για το βιβλίο του Μείζων Αθήνα (2002), με τον «Χρυσό Σταυρό» της Ανωτάτης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών (2006).

Έχει συγγράψει περισσότερα από τριάντα πέντε βιβλία και μονογραφίες, μεταξύ των οποίων: Στα Ιδεολογικά Χαρακώματα, Περί Αξιοκρατίας, Πολιτική και Τέχνη, Θετικός Λόγος, Ερωτήσεις – Παρατηρήσεις – Σχόλια, Μπουσίντο: Ο Κώδικας των Σαμουράϊ, Μείζων Αθήνα, Μετά Παρρησίας, Μυριόβιβλος, Πολιτική Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Από το Δόγμα Τρούμαν μέχρι Σήμερα, Αστυνομία: Ο Αέναος Πλατωνικός Φύλακας, Για μια Nέα Ιδεολογία, Έλλην Λόγος, O Ευρωπαϊκός Λόγος, Χρηματοπιστωτική Κρίση, «Περί Στεφάνου» του Δημοσθένους, Κατά Κηνσόρων, Περί Δημοσίου Χρέους, Και Τώρα τι Κάνουμε;, Ποια Ευρώπη; κ.ά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!