Θα σε ξαναδώ, φιλαράκι μου

Όταν η Εύα, νεαρή παιδοψυχολόγος, προσλαµβάνεται στην πρώτη της δουλειά, το µόνο που θέλει είναι να εφαρµόσει όλα όσα έµαθε κερδίζοντας τόσα ΑΡΙΣΤΑ στο πανεπιστήµιο. Η τρυφερή όµως σχέση που αναπτύσσεται ανάµεσα σε κείνη και σ’ ένα απ’ τα «παιδιά της σιωπής», που στις «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ» θεωρείται «δεδοµένη» περίπτωση, την οδηγεί σε δρόµους άλλους.

Η σύγκρουση µε τον διευθυντή του ιδρύµατος, ίνδαλµα και πλατωνικό έρωτα των φοιτητικών της χρόνων, µα και µε τον ίδιο της τον εαυτό είναι αναπόφευκτη, καθώς ολότελα αντιεπαγγελµατικά και αντιδεοντολογικά, µε µόνο συµπαραστάτη το αγόρι της, τον Θεόφιλο, ρίχνεται σ’ έναν αγώνα ν’ ανατρέψει αλήθειες και δεδοµένα επιστηµονικά γι’ αυτό το παιδί, ψηλαφώντας και βρίσκοντας την ελπίδα µε το πείσµα της νιότης και τα µάτια της ψυχής της µονάχα.

ISBN 9789601662886, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ελένη Δικαίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία Βόλου. Τελειώνοντας το λύκειο, ήρθε στην Αθήνα και για αρκετά χρόνια εργάστηκε στις Δημόσιες Σχέσεις του ΟΤΕ. Με τη λογοτεχνία άρχισε να ασχολείται από τα μαθητικά της χρόνια στέλνοντας συνεργασίες στο περιοδικό «Διάπλασις των παίδων». Το 1991 κάνει την πρώτη της εμφάνιση στη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους με το μυθιστόρημα «Τα κοριτσάκια με τα ναυτικά» (Ακρίτας, 1991, 3η έκδ. από τις Εκδόσεις Πατάκη, 2000), που βραβεύτηκε από την Ένωση Σμυρναίων, έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στα γαλλικά. Ακολουθούν τρία ακόμα μυθιστορήματά της για μεγάλα παιδιά:Ελένη Δικαίου

– «Οι θεοί δεν πεθαίνουνε στην Πέλλα», βραβείο Κέντρου Τέχνης Παιδιού, εκδόσεις Πατάκη, 1993, 11η εκδ. 2001
– «Μου μαθαίνετε να χαμογελάω, σας παρακαλώ;», έπαινος Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, εκδόσεις Πατάκη, 1994, 13η έκδ. 2001
– «Αναζητώντας τους χαμένους ήρωες», τιμητική διάκριση Premio Europeo Pier Paolo Vergerio από το Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, εκδόσεις Πατάκη, 1996, 5η έκδ. 2001.

Το 2004 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείου Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά για το βιβλίο της «Το μεγάλο ταξίδι του Οδυσσέα», μια μυθιστορηματική ανάπλαση της «Οδύσσειας» από τη διπλή σειρά (για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά) με θέματα από την ελληνική μυθολογία.

Και για μικρότερα παιδιά:

– «1000 ιδέες στις διακοπές, Β΄ δημοτικού», συνεργασία με τους Β. Κοντοθανάση και Γ. Χαβάκη, εκδόσεις Πατάκη, 1994
– «Η ιστορία ενός άσπρου γατούλη», εκδόσεις Πατάκη, 1995, 7η εκδ. 2001
– «Θα σε ξαναδώ, φιλαράκι μου», εκδόσεις Πατάκη, 1997 4η έκδ. 2001
– «Το ελατάκι με το κόκκινο σκουφί», εκδόσεις Πατάκη 2001
Σειρά: Σαν παραμύθι-ελληνική μυθολογία
– «Οι αρχαίοι θεοί», εκδόσεις Πατάκη, 1999
– «Οι αρχαίοι ήρωες – Ηρακλής», εκδόσεις Πατάκη, 1999
– «Θησέας, ο ήρωας της Αθήνας», εκδόσεις Πατάκη, 2000
– «Ιάσονας, Αργοναυτική εκστρατεία», εκδόσεις Πατάκη, 2000
– «Κάτω από τα κάστρα της Τροίας», εκδόσεις Πατάκη, 2002
– «Το μεγάλο ταξίδι του Οδυσσέα», εκδόσεις Πατάκη 2003
– «Τρωικός πόλεμος», εκδόσεις Πατάκη,
– «Οδύσσεια», εκδόσεις Πατάκη

Η Ελένη Δικαίου ζει στον Πειραιά, είναι παντρεμένη κι έχει ένα γιο.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!