Ιερός πόλεμος

Το ποδόσφαιρο είναι μια θρησκεία με εκατομμύρια πιστούς και – όπως πολύ εύστοχα γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος στην εισαγωγή του – τα ντέρμπι είναι οι Απόστολοί του.

Είναι τα παιχνίδια που συγκεντρώνουν τα βλέμματα εκατομμυρίων. Τα ματς εκείνα που χωρίζουν μια πόλη ή μια χώρα στα δύο. Οι αγώνες που περιμένουν όλοι με κομμένη την ανάσα. Που συγκινούν, που συνεπαίρνουν, που φτάνουν στα άκρα.

Είναι όμως κάτι πολύ περισσότερο από όλα αυτά. Είναι κοινωνικό φαινόμενο. Το ποδόσφαιρο έχει τη δική του κουλτούρα και τα ντέρμπι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωσή της. Σε μια αναμέτρηση μεταξύ Σέλτικ-Ρέιντζερς, Ρεάλ-Μπαρτσελόνα ή Ρίβερ Πλέιτ-Μπόκα Τζούνιορς διακυβεύονται πολλά περισσότερα από μια νίκη ή μια ήττα.

Το βιβλίο αυτό ρίχνει μια διεισδυτική ματιά σε όλα τα μεγάλα ντέρμπι του πλανήτη. Εντός – αλλά κυρίως – εκτός γραμμών. Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την προέλευση, την προϊστορία, την αντιπαλότητα, τις κοινωνικές διαφορές και τις μεγάλες στιγμές θα τα βρείτε εδώ, διανθισμένα με σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

ISBN 9789606680731, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Ο Θεολόγος Αλεξανδράτος γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα, αλλά νιώθει -και είναι- 100% Κεφαλλονίτης.

Από μικρός λάτρευε τον αθλητισμό -ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο- και η πορεία της επαγγελματικής ζωής του ήταν μονόδρομος.

Ξεκίνησε να δημοσιογραφεί το 1988 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Έχει διατελέσει διευθυντής γραφείου τύπου μεγάλης ΠΑΕ και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια της UEFΑ.

Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο ξένο ποδόσφαιρο και το μεγάλο του όνειρο είναι να μπορέσει κάποτε να δει από κοντά τα 10 μεγαλύτερα ντέρμπι του πλανήτη.

Είναι επίσης φανατικός οπαδός του αμερικάνικου ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα των Green Bay Packers.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!