Ιστορία των επαναστάσεων της Κρήτης 1820-1889

Εν τούτοις οι Κρήτες, αν υλικώς τους καταβάλλει η βία και η υπεροχή των αριθμών, ηθικώς όμως διαμένουν πάντοτε υπέροχοι και ανέφικτοι, ακέραιοι δε διασώζονται εις τα πληγωμένα και αιμάσσοντα στήθη των οι πατριωτικοί πόθοι οίτινες μεταδίδονται παρ’ αυτοίς από γενεάς εις γενεάν. Το ξίφος και η σφαίρα δεν είναι προορισμένον να επιτυγχάνωσιν άλλο από σώματα, το φρόνημα δε και ο εθνισμός ίστανται εκεί όπου δεν φθάνει η πυρίτις και τα φυσίγγια.

Ούτω και ο αγών του οποίου τας περιπετείας εν αγωνία παρακολουθεί ήδη πάσα Ελληνική καρδία, αν έχη το αποτέλεσμα των άλλων και αν η Κρήτη επαναπέση μετά την υπερήφανον εξέγερσίν της, πάλιν πριν ξηρανθή από το αίμα των σημερινών μαρτύρων της το χώμα, η σάλπιγξ θα ηχήση και εις τον ήχον της θα τρέξη ο γενναίος και υπερήφανος αλλά τόσον ατυχής της μεγάλης και ενδόξου νήσου λαός.

ISBN 9789604081554, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γεώργιος Τσοκόπουλος (1871-1923) γεννήθηκε στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία.

Ξεκίνησε ως συνεργάτης της εφημερίδας «Παλιγγενεσία» και στη συνέχεια δημοσίευσε άρθρα και κυρίως χρονογραφήματα (κάποτε με τα ψευδώνυμα Φάλσταφ, Φιλέας Φογγ και Ριπ) στις εφημερίδες «Αστραπή», «Νέον Άστυ» (όπου ήταν και αρχισυντάκτης για δώδεκα χρόνια), «Νέα Ημέρα», «Αθήναι», «Καιροί» (όπου ήταν διευθυντής τη διετία 1915-1917), «Ομόνοια» (Αλεξάνδρειας, όπου ήταν διευθυντής τη διετία 1893-1895) και «Εστία» (όπου ήταν διευθυντής τη διετία 1920-1922). Συνεργάστηκε επίσης με τα περισσότερα αθηναϊκά περιοδικά και ημερολόγια.

Στον χώρο της λογοτεχνίας ασχολήθηκε κυρίως με το θέατρο ως συγγραφέας κωμειδυλλίων και δραμάτων, που παραστάθηκαν από το Βασιλικό Θέατρο και θιάσους όπως του Συντάγματος, της Μαρίκας Κοτοπούλη και της Κυβέλης.

Γνωστός είναι ωστόσο κυρίως ως συνσυγγραφέας των πρώτων αθηναϊκών επιθεωρήσεων από κοινού με τους Πολύβιο Δημητρακόπουλο (Εδώ κι εκεί – 1905) και Μπάμπη Άννινο (Παναθήναια).

Έγραψε επίσης κείμενα για μελοδράματα και οπερέττες, καθώς επίσης θεατρικές μεταφράσεις, ενώ ασχολήθηκε επίσης με την πεζογραφία (διηγήματα, μυθιστορήματα, ιστορικά μυθιστορήματα, παιδικά αναγνώσματα).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!