Καληνύχτα κύριε Λέων

Τέσσερις νουβέλες από την Ευαγγελία Ρουμελιώτη – Δαρσινού επαναφέρουν παρελθούσες σκηνές δράσης των χρόνων της αθωότητας.

Σταμάτησε να μιλάει. Ήταν εξουθενωμένος. Ιδρώτας έλαμπε στο πρόσωπό του και ο αέρας του μαγαζιού τον έπνιγε. Η Ελενίτσα του πιάνει τρυφερά τα χέρια. «Συγχώρεσέ με, κύριε Λέων», λέει σιγανά. Τον κοιτάζει στα μάτια και είναι σαν να του ζητάει συγνώμη για όλα. Για τον τρόπο που μπήκε και βγήκε στη ζωή του. Για όλα όσα τον ενέπνευσε και τον τρόπο που του τα παίρνει πίσω. «Τον αγαπάς, είσαι ευτυχισμένη με τον Αλέκο;» ρωτάει ο κύριος Λέων σε μια τελευταία προσπάθεια να αλλάξουν ίσως όλα. «Δεν ξέρω». Έμειναν εκεί, σκυμμένοι ο ένας κοντά στον άλλον, αμίλητοι, δυο μοναχικές σκιές μέχρι που η νύχτα προχώρησε, ο δρόμος ερήμωσε κι έπρεπε να κατέβουν τα ρολά του μαγαζιού. Μάταια η Μαιρούλα τούς κάνει νοήματα από απέναντι. Είναι πολύ σκοτεινά έξω και δεν τη βλέπουν. Αεράκι ήταν η Ελενίτσα. Ήρθε και έφυγε χωρίς να νοιαστεί για την αναστάτωση που ’φερε πίσω της. Και τώρα καθισμένος, δυο μέρες αργότερα, στο γραφείο του ετοιμάζεται να κάνει το τελευταίο βήμα που του απόμεινε. Σηκώνει το ακουστικό του τηλεφώνου και σχηματίζει τον αριθμό του σπιτιού της.

ISBN 9789609523370, έκδοση 2012

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Εύα Ρουμελιώτου – Δαρσινού γεννήθηκε στη Νεμέα Κορινθίας όπου τελείωσε τα γυμνασιακά της χρόνια. Σπούδασε κοινωνική λειτουργός στην Αθήνα και εργάστηκε αρχικά ως ιδιωτική υπάλληλος.
Το 1984 διορίζεται ως νηπιαγωγός σε κρατικό παιδικό σταθμό. Στη συνέχεια μετατέθηκε ως διευθύντρια στο Περιστέρι, όπου και εργάζεται έως σήμερα.

Από τη νεανική της ηλικία, παράλληλα με το γράψιμο, ασχολήθηκε με τα γυναικεία θέματα και εργάστηκε για την προώθηση της ισότητας είτε σαν απλό μέλος σε γυναικείους συλλόγους είτε σαν μέλος Δ.Σ. αργότερα. Παράλληλα αρθρογραφούσε σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά και αργότερα ασχολήθηκε συστηματικά με το διήγημα.

Το 1999 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο συλλογής διηγημάτων με τίτλο «Ερημιά το όνομά σου είναι γυναίκα». Το 2004 εκδίδεται από τις εκδόσεις «Βεργίνα» το παιδικό αφήγημα «Η βασιλόπιτα της γιαγιάς και άλλες μυρωδιές».

Στο μεταξύ συμμετείχε σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς όπως του Α.Σ.Δ.Α. (Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αττικής) όπου το 2001 απέσπασε το β’ βραβείο με το διήγημα «Το πτυχίο».

Το 2002 σε νέο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Α.Σ.Δ.Α. αποσπά το γ’ βραβείο διηγήματος με τίτλο «Το κορδελάκι της Μυρτώς». Το 2003 στον πανελλήνιο διαγωνισμό του Πειραϊκού Συνδέσμου απέσπασε τιμητικό έπαινο για το διήγημα «Η κασέλα της θείας Λένας».

Επίσης έλαβε 1ο Βραβείο Διηγήματος στο Λασκαρίδειο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Λυκείου Ελληνίδων για το διήγημα με τίτλο «Κάτω από τις αγριοτριανταφυλλιές».

Το 2005 και το 2006 κέρδισε βραβεία παιδικού διηγήματος στο λογοτεχνικό διαγωνισμό του «Καφενείου των Ιδεών» στη Σαλαμίνα με τίτλο «Καλά Χριστούγεννα γιατρέ μου» και «Ο καλός θείος» αντίστοιχα. Τέλος στο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Π.Ε.Λ. (Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών) απέσπασε έπαινο για τη συμμετοχή της στην κατηγορία της νουβέλας με τίτλο «Καληνύχτα κύριε Λέων».

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!