Κόσμος Α.Ε.

Σ έναν χαοτικό μετα-κόσμο, κάπου στο 2030, όπου όλα ελέγχονται ηλεκτρονικά, ο Πλότκιν, επαγγελματίας δολοφόνος και μέλος της μυστικής ομάδας Αρχηγοί-Κατάσκοποι της Τάξης, φτάνει στο Μεγάλο Σταυροδρόμι. Αποστολή του είναι να σκοτώσει το δήμαρχο της πόλης.

Καθώς όμως περιπλανάται στην περιοχή προκειμένου να οργανώσει κάποιο σχέδιο εξόντωσης, σύντομα ανακαλύπτει ένα πολύ σημαντικό μυστικό που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ύπαρξή του. Άνθρωποι και ψηφιακές οντότητες, η ανθρώπινη ύπαρξη και ελευθερία, σ ένα φουτουριστικό μυθιστόρημα που παντρεύει την επιστημονική φαντασία, τη μεταφυσική, την πολιτική και τη φιλοσοφία.

Το «κακό παιδί» των γαλλικών γραμμάτων Μορίς Νταντέκ (Γκρενόμπλ, 1959) σ ένα εντυπωσιακό βιβλίο που έκανε αίσθηση και παραλληλίστηκε με τη Δυνατότητα ενός νησιού του Ουελμπέκ.

ISBN 960043610Χ, έκδοση 2007

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γάλλος συγγραφέας Μορίς Νταντέκ (Maurice G. Dantec) γεννήθηκε στη Γκρενόμπλ το 1959.

Από το 1998 ζει στο Μόντρεαλ. Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στο χώρο της διαφήμισης, του τηλεμάρκετινγκ και των multimedia, προτού αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με το γράψιμο στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Θεωρείται από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του «neo-polar», του σύγχρονου γαλλικού αστυνομικού μυθιστορήματος. Εκτός από το «Κόσμος Α.Ε.» μεταξύ των έργων του περιλαμβάνονται τα εξής μυθιστορήματα: «Η κόκκινη σειρήνα», «Les racines du mal», «Babylon Babies», «Villa Vortex», κ.ά.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!