Μάρκος – Τσακαλώτος: Τα λάθη μας

Η ανατομία μιας τραγωδίας. Μάιος 1984. Τριάντα πέντε χρόνια μετά το κλείσιμο της αυλαίας της ελληνικής εμφυλιοπολεμικής τραγωδίας 1944 – 1949, οι επιζώντες, θανάσιμοι τότε αντίπαλοι πολέμαρχοι, ο αριστερός αρχιστράτηγος και πρωθυπουργός των επαναστατημένων ανταρτών καπετάν Μάρκος Βαφειάδης και ο δεξιός στρατηγός Θρασύβουλος Τσακαλωτός, δίνουν τα χέρια…

ISBN 9602347473, έκδοση 2000

Λίγα λόγια για τον συγγραφέαΠέτρος Μακρής

Ο Πέτρος Μακρής γεννήθηκε το 1940 στη Λιβαδειά. Απεφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη μουσική και τη ζωγραφική, συμπληρώνοντας τις γνώσεις του με περιοδείες στο εξωτερικό.

Στο δημοσιογραφικό στίβο μπήκε στη δεκαετία του ’60 και διετέλεσε συντάκτης και συνεργάτης, αρθρογράφος, σχολιαστής και στέλεχος εφημερίδων, περιοδικών και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών («Αθηναϊκή», «Ελευθεροτυπία», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «Ταχυδρόμος», «Πανόραμα», «Καθημερινή», Φλας 96,1, ΕΡΤ κ.ά.).

Τον απασχόλησε ιδιαίτερα το πρόβλημα του διχασμού και μέσα από μεγάλες δημοσιογραφικές έρευνες για την Αντίσταση και τον Εμφύλιο (1941-1949), επρόβαλε την ανάγκη του εκδημοκρατισμού και της εθνικής συνεννόησης για μια Ελλάδα προοδευτική και ανταγωνιστική. Αποκορύφωμα της προσπάθειάς του αυτής υπήρξε η πρωτοβουλία του να οδηγήσει, το Μάιο του1984, σε συμφιλιωτική συνάντηση τους επιζώντες τότε κορυφαίους αντιπάλους πολεμάρχους της εμφύλιας τραγωδίας 1944-1949, Θρασύβουλο Τσακαλώτο και Μάρκο Βαφειάδη, σημειώνοντας, με την πράξη του αυτή και μια διεθνή δημοσιογραφική επιτυχία.

Παράλληλα με τη δημοσιογραφική δράση του, επιδόθηκε στη συγγραφή βιβλίων: «Μαρξιστές και Ορθοδοξία – Διάλογος ή διαμάχη;» (1983), «Μίκης Θεοδωράκης – Κρυμμένες Αλήθειες» (1986 «Επικαιρότητα»), έχει πραγματοποιήσει ατομικές και έχει μετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!