Μαύρα γυαλιά

H κυρία που οδηγεί Θάντερμπερντ φοράει μαύρα γυαλιά, μαντίλι στα μαλλιά και κρατάει όπλο. Eίναι όμορφη και ξανθιά, μύωψ, συναισθηματική, άλλοτε ψεύτρα και άλλοτε ειλικρινής, αποφασισμένη, μοιραία, ύποπτη…

O Σεμπαστιέν Zαπριζό, κορυφαίος στυλίστας της αστυνομικής λογοτεχνίας, αφηγείται την περιπέτεια μιας γυναίκας που αναζητά τον ίδιο της τον εαυτό· γίνεται η τραγική ηρωίδα που βιώνει μια απίστευτα δραματική και αλλόκοτη εμπειρία, κατά την οποία, σιγά σιγά, μεταμορφώνεται σε μια περσόνα, πολύ πιο επικίνδυνη και πολύ πιο γοητευτική.

H απόδρασή της από τον συμβατικό κόσμο της καθημερινότητας σ’ εκείνον της ανομίας θα ενεργήσει πάνω της απελευθερωτικά.

Aτμοσφαιρικό νουάρ και συγχρόνως μυθιστόρημα δρόμου, γραμμένο με τη φινέτσα της γαλλικής σχολής του είδους, το Mαύρα γυαλιά διαβάζεται με κομμένη την ανάσα από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα.

ISBN 9789600442168, έκδοση 2013

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Στα δεκαεφτά του εξέδωσε με το πραγματικό του όνομα (Jean-Baptiste Rossi) το πρώτο του μυθιστόρημα Le mal partis.

Ύστερα από μια περίοδο στη διάρκεια της οποίας ακολούθησε διάφορα επαγγέλματα -μεταφραστής και διαφημιστής, μεταξύ άλλων-, επέστρεψε στη λογοτεχνία με το «Διαμέρισμα δολοφόνων» (1962) και το «Παγίδα για τη Σταχτοπούτα» (1963). Tα δύο αυτά έργα, όπως και τα «Tο φονικό καλοκαίρι», «O ταξιδιώτης της βροχής», «Oι ατελείωτοι αρραβώνες» κ.ά. μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο.

Όλα τα μυθιστορήματά του γνώρισαν επιτυχία και θεωρείται από τους πιο πολυδιαβασμένους Γάλλους συγγραφείς ανά τον κόσμο.

Aπό τις εκδόσεις Kέδρος στη σειρά MAYPO BEΛOYΔO κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Παγίδα για τη Σταχτοπούτα και Tο φονικό καλοκαίρι.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!