Μελέτη της εκπαίδευσης του νεοελληνισμού

Πριν από το κράτος – έξω από το κράτος – στο κράτος

Το ανά χείρας βιβλίο, καρπός πολύχρονης διδασκαλίας και έρευνας στο σχετικό πεδίο, γράφτηκε με την φιλοδοξία να προσφέρει στον αναγνώστη όχι μόνον καθιερωμένες στο πεδίο αυτό γνώσεις, αλλά και τεκμηριωμένες αναθεωρήσεις τους.

Παράλληλα, αποτελεί την πρώτη προσπάθεια να μελετηθεί η εκπαιδευτική λειτουργία του Νεοελληνισμού σε ένα ευρύτατο ιστορικό και γεωγραφικό πλαίσιο: πριν από το κράτος, έξω από το κράτος, στο κράτος.

ISBN 9786185105068, έκδοση 2014

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νίκος Π. Τερζής, ομότιμος καθηγητής του Α.Π.Θ., σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης (Φιλολογία) και στην Σχολή Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών (Παιδαγωγική, Φιλοσοφία, Κοινωνιολογία, Ψυχολογία) του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.
Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, υφηγητής της Παιδαγωγικής και, εν συνεχεία, καθηγητής στην Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης (Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής).

Δίδαξε θέματα Ιστορίας της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης, Συγκριτικής Παιδαγωγικής, Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης.

Διετέλεσε πρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος (1993-97) και της Βalkan Society for Pedagogy and Education (1997-2009).

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!