Μεταθανάτιος χαρταετός

Απόντος του σώματος, η ψυχή ίπταται και ο Μεταθανάτιος χαρταετός δίνει φτερά στην πρώτη ποιητική συλλογή της Έφης Καραλέξη, για να πετάξει σε ένα σύμπαν, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Οι σκέψεις εναλλάσσονται γοργά, τα συναισθήματα γίνονται ακόμα πιο έντονα, καθώς κομμάτια της ψυχής αναδιπλώνονται μπροστά σε πλήθος εικόνων, που αιχμαλωτίζουν μία κατάθεση ψυχής της ίδιας της ποιήτριας.

Λέξεις διάσπαρτες, που υπαινίσσονται-όταν δεν την εκφέρουν ρητά- εκείνη τη διάφανη γραμμή ανάμεσα στον έρωτα και την απογοήτευση, τον θάνατο και τη ζωή, τη νύχτα και τη μέρα, τη μνήμη και τη λήθη, την κραυγή και την σιωπή… Μοτίβα αλληγορικά αλλά ταυτόχρονα αληθινά, στιγμιαίες συλλήψεις, που καθηλώνουν τη σκέψη και αγκαλιάζουν ό,τι αγαπημένο περιπλανιέται στη μνήμη εν τη απουσία του, τη μάνα, τη νιότη…

Πρόκειται αναμφίβολα για μια ποιητική συλλογή με εναλλαγή εικόνων -οικείων φαινομενικά- ικανών ωστόσο να αποκαλύψουν την εσωτερική τους δυναμική στον αναγνώστη, που ρουφάει αχόρταγα κάθε σελίδα.

Λάτρεψα τη «Δύσκολη Μέρα», πέταξα με τον «Μεταθανάτιο Χαρταετό», ταυτίστηκα με τη «Ρουλέτα» και το «Άνω Κάτω», συγκινήθηκα «Εν Ριπή Οφθαλμού» κι έκλεισα μέσα μου την «Άφιλη Νύχτα» – Γαβριηλίδου Γωγώ

ISBN 9604462117, έκδοση 2015

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Έφη Καραλέξη γεννήθηκε στις Σέρρες. Σπούδασε στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών.  Εργάστηκε στη διοίκηση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ποιήματά της δημοσιεύτηκαν, μετά από Πανελλαδικό Διαγωνισμό, στην «Ποιητική  αντι-ανθολογία»  – Τυπογραφείο Λουκά Γιοβάνη, Αθήνα 1971.

Το Μεταθανάτιος χαρταετός είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!