Με οποιοδήποτε τίμημα

Ζωή. Τι σημαίνει άραγε αυτή η λέξη για τους περισσότερους από εμάς; Κατανοούμε ακριβώς τη σημασία της και την αξία της ή πορευόμαστε αδιαμαρτύρητα σε όποιο δρόμο νομίζουμε ότι είναι για μας; Δύσκολο να πεις με βεβαιότητα τι είναι ζωή και κατά πόσο ζεις αληθινά.

Η Λυδία εδώ μας δίνει τη δική της εκδοχή για το πώς αντιλαμβάνεται πως πρέπει να ζει τη ζωή της. Θεωρεί πως η αληθινή ζωή είναι για τους τολμηρούς, για τους πρωταγωνιστές. Οι άλλοι απλά πορεύονται συμπληρώνοντας το κάδρο γύρω από αυτούς που πρωταγωνιστούν.

Ωραία λοιπόν, η ζωή θέλει τόλμη. Και ποιο είναι το τίμημα παρακαλώ; Σίγουρα αρκετά μεγάλο ώστε να την κάνει ιδιαζόντως επιθυμητή. Μερικές φορές μάλιστα είναι τόσο μεγάλο που αναρωτιέσαι: αξίζει τον κόπο;

Μια γυναίκα, ευτυχισμένη σύζυγος και αφοσιωμένη μητέρα, στο μέσο περίπου της ζωής της και ενώ όλα μοιάζουν ειδυλλιακά, έρχεται αντιμέτωπη με μια απρόσμενη εγκυμοσύνη. Το ιατρικό της ιστορικό όμως σε συνδυασμό με την ιδιόμορφη διαίσθησή της την κάνουν να παγώνει και μόνο στη σκέψη αυτής της εγκυμοσύνης. Πρέπει να διαλέξει. Είναι άραγε η ζωή της το πολυτιμότερο πράγμα; Ή μήπως το πολυτιμότερο πράγμα είναι να φέρνεις και να δίνεις ζωή;

Η Λυδία Χάαρντινγκ λοιπόν έρχεται να μας απαντήσει: Ζωή, με οποιοδήποτε τίμημα! Ακόμη και το θάνατο!

ISBN 9789609903561, έκδοση 2010

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ευαγγελία Στρατή γεννήθηκε το 1973 στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Τελείωσε το γενικό λύκειο και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα (διοίκηση επιχειρήσεων) για ένα διάστημα, ώσπου ασχολήθηκε μόνιμα πλέον με τη συγγραφή.

Ζει με την οικογένειά της στην Αθήνα.

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις BookStage τρία μυθιστορήματα, ένα βιβλίο με διηγήματα, τέσσερα παιδικά βιβλία και τέσσερα θεατρικά έργα, τα οποία τις χρονικές περιόδους 2010-2011-2012 ανέβηκαν σε μικρές θεατρικές σκηνές στην Αθήνα.

Το 2013 βραβεύτηκε από τον Ο.Φ.Ε.Π.Σ. (Ομάδα Φίλων Ελληνικού Πολιτισμού Στουτγάρδης), στο πλαίσιο του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού προς στήριξη του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, με το 3ο βραβείο για το παραμύθι Δε φοβάμαι πια!.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!