Μνήμες της Κωνσταντινούπολης

Ένα πτώµα ξαπλωµένο στη βάση του ανδριάντα του Ατατούρκ, στο Σαράιµπουρνου. Στην παλάµη του ένα αρχαίο νόµισµα… Ωστόσο ούτε το πτώµα ούτε το νόµισµα θα είναι τα τελευταία. Επτά θύµατα, επτά µονάρχες, επτά νοµίσµατα, επτά αρχαία σηµεία της Πόλης. Η µοναδική αλήθεια: Η µακραίωνη ιστορία µιας πόλης µαγικής και αινιγµατικής, της πόλης των πόλεων…

Ένα µυθιστόρηµα – ποταµός, όπου τα πάθη των ανθρώπων συναντούν την Ιστορία, όπου η περιπέτεια κλιµακώνεται µαζί µε τη συγκίνηση, ένα µεγάλο σύγχρονο παραµύθι που ξεκινά απ’ το Βυζάντιο και την Κωνσταντινούπολη και φτάνει µέχρι τη σηµερινή µητρόπολη Ιστανµπούλ των µεγάλων αντιθέσεων, ένα λογοτεχνικό µπεστ σέλερ που έχει µαγέψει περισσότερους από 300.000 αναγνώστες στην Τουρκία…

ISBN 9789601643434, έκδοση 2012

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αχμέτ Ουμίτ γεννήθηκε στο Γκαζιαντέπ της Τουρκίας το 1960 και ζει στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και Πολιτικές Επιστήμες στην Ακαδημία Πολιτικών Επιστημών της Μόσχας.

Παρ” όλο που ξεκίνησε τη συγγραφική του ζωή γράφοντας ιστορίες, το πρώτο του έργο που κυκλοφόρησε ήταν η ποιητική ανθολογία με τίτλο «Η κρυψώνα του δρόμου».

Το 1992, όταν εξέδωσε το «Η ξυπόλητη νύχτα», πήρε το βραβείο «Συγγραφής και Τέχνης του Φερίτ Μπαγίρ».Αχμέτ Ουμίτ

Το 1994 εκδόθηκαν η ιστορία «Μια κραυγή σκίζει την νύχτα» και το παιδικό βιβλίο «Παραμύθι μέσα στο παραμύθι». Η ένταση που υπήρχε σε όλα του τα βιβλία εμφανίστηκε ολοκληρωτικά στο «Ομίχλη και νύχτα», που εκδόθηκε το 1996.

Το 1998 εκδόθηκε το «Άρωμα φόβου», το οποίο ανέτρεψε τα μέχρι τότε καλούπια των αστυνομικών μυθιστορημάτων και δημιούργησε πρότυπο. Ακολούθησε «Το κλειδί της Αγκάθα», που περιλαμβάνει αστυνομικές ιστορίες και το «Εγκλήματα με ονομασία προέλευσης».

Το 2010 εξέδωσε το βιβλίο «Οι μνήμες της Κωνσταντινούπολης» με τεράστια επιτυχία.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!