Νότια της νύχτας

Χαμένη μέσα στις σκιές, μέσα στα ζωντανά όνειρά της, ψάχνει για απαντήσεις σε ερωτήσεις που ακούει μόνο η νύχτα. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα· δεν μπορεί να νιώσει τίποτα· δεν μπορεί να δουλέψει, να χαρεί, να ερωτευτεί. Δεν ξέρει τίποτα. Μόνο να στυλώνει τα μάτια στο σκοτάδι. Μόνο να πετάει γράμματα κάτω από την πράσινη πόρτα.

Φσσσσς…

Το γράμμα περνάει κάτω από την πόρτα σου. Νιώθω όμορφα. Συμπέρανα ότι το αιθέριο έλαιο του λεμονιού διώχνει τη μαύρη, γλοιώδη ουσία. Το αιθέριο έλαιο του λεμονιού είναι μαγικό. Το ίδιο και η αγάπη σου.

Κάποιον αιώνα συναντά έναν άλλο χαμένο άγγελο· εκείνον που θα την προκαλέσει να μην κρατάει μπαγιάτικα όνειρα μέσα της.

Φσσσσς…

Με κάνεις να νιώθω διάφανη. Πάνω στο κορμί μου θέλω να χαράξεις ένα χάρτη και να ταξιδέψεις σε μέρη και σε χρόνους άλλους. Θέλω να με χρησιμοποιήσεις. Θέλω να χύσεις ζωή πάνω στο χάρτη μου. Θέλω να πιάσω τον κόσμο, να τον ξεσκονίσω, να τον χτυπήσω καλά μέχρι ν’ αφρίσει σαν καφές. Θέλω ν’ αφρίσει από ζωή4316582999452.

Εκεί, στα νότια της νύχτας, υπάρχουν ψυχές που σ’ ελευθερώνουν. Τα όνειρα παίρνουν μορφή σαν να ζωγραφίζονται τοπία ζωής, χαράς, έρωτα…

ISBN 9789603977797, έκδοση 2004

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

H Πόπη Γκερούση έχει γεννηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης. Από μικρή ηλικία ασχολείται με τη γραφή, τη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία.

Το πρώτο της μυθιστόρημα ήταν το Νότια της νύχτας, το οποίο απέσπασε θερμές κριτικές για το ιδιαίτερο, αισθαντικό και λυρικό, στιλ γραφής του. Το Τα νησιά κι ο έρωτας (23+1 νησιά 23+1 χρώματα) είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή. Από την Άνεμος Εκδοτική κυκλοφορεί το Ψυχή σαν θάλασσα (έκδοση 2012).

Αρθρογραφεί επίσης σε ελεύθερο Τύπο και ηλεκτρονικά μαγκαζίνα.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!