Οι αδελφοί Ντάλτον

Η αληθινή ιστορία της περιβόητης οικογένειας από τον «Ψηλό» της συμμορίας

Πολλές συμμορίες της Άγριας Δύσης κατάφεραν να γίνουν μύθοι, καμία όμως δεν κατάφερε να φτάσει την Συμμορία των Ντάλτον. Η ιστορία τους είναι μοναδική όχι μόνο για τις παράτολμες ληστείες τους, αλλά και για τον τρόπο που πέρασαν στην παρανομία: ξεκινώντας ως εκπρόσωποι του νόμου, αυτός τους γύρισε την πλάτη, αναγκάζοντας τους να γίνουν εγκληματίες.

Τι πραγματικά έγινε; Πόσο σίγουροι είστε ότι θα κάνατε κάτι διαφορετικό αν ήσασταν στη θέση τους;

Το βιβλίο αυτό, γραμμένο το 1918, αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή ενός παρανόμου της Άγριας Δύσης. Είναι η πραγματική ιστορία των διαβόητων Αδελφών Ντάλτον, όπως δεν ειπώθηκε ποτέ, από τον Έμετ… τον «Ψηλό» της συμμορίας.

Έκδοση 2012

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Έμμετ Ντάλτον (Emmet Dalton) γεννήθηκε στις 3 Μαΐου του 1871. Όντας ο μικρότερος γιος της οικογένειας Ντάλτον, ακολούθησε τα βήματα των αδελφών του. Πέρασε στη παρανομία, συμμετείχε σε ληστείες τρένων και σε άλλες δραστηριότητες της συμμορίας στην αμερικανική Άγρια Δύση.

Επιπλέον, πήρε μέρος στην τελευταία αποτυχημένη διπλή ληστεία τραπεζών που επιχείρησε η συμμορία, το 1892, στο Kansas. Τέσσερεις πέθαναν στη συμπλοκή, όμως, ο Έμμετ επιβίωσε παρά τις 23 σφαίρες που δέχθηκε. Καταδικάστηκε σε ισόβια, αλλά δεκατέσσερα χρόνια μετά του δόθηκε αμνηστεία. Πατώντας πάνω στην κακή του φήμη, κατάφερε να γίνει συγγραφέας και ηθοποιός του Hollywood.

Πέθανε σε ηλικία 66 ετών, στις 13 Ιουλίου του 1937.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!