Οι ελεύθερες φωνές

Ελευθερία δεν σημαίνει να έχουμε επιλογές στη ζωή μας. Ελευθερία σημαίνει να γνωρίζουμε τον εαυτό μας και να ακολουθούμε τον ένα και μοναδικό δρόμο που μας ταιριάζει. Γι’ αυτό και η ελευθερία προϋποθέτει την αυτογνωσία, μέσα από την οποία προκύπτει και η εναρμόνιση του ανθρώπου με την -αιώνες τώρα- παραμελημένη φύση του.

Εξαιτίας της εγωκεντρικής προσέγγισης της πραγματικότητας, ο άνθρωπος δημιούργησε δυσλειτουργικές κοινωνίες, τις οποίες και συντηρεί μέχρι σήμερα. Έτσι, έχει προ πολλού καταδικάσει τον εαυτό του σε μια συνεχή σύγκρουση μεταξύ αφύσικων επιθυμιών και φυσικών αναγκών. Εξακολουθεί να μην αποδέχεται το ενδεχόμενο η ζωή του να είναι απλά ένα διάλειμμα στην αιωνιότητα της ανυπαρξίας, και θυσιάζει αφελώς την αναζήτηση της αλήθειας στο βωμό της βεβαιότητας.

ISBN 9789601100166, έκδοση 2009

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Νίκος Μπάτρας γεννήθηκε στις 10/8/1982 στην Αθήνα. Από το 1983 μέχρι το 2001 έζησε στο Βέλγιο (Βρυξέλλες), όπου και τελείωσε το δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο, στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών Ι (ESB I) αποκτώντας το Baccalaureate.

Το 2000-2001 φοίτησε στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB) σπουδάζοντας Βιολογία και το 2001 ήρθε στην Αθήνα να συνεχίσει τις σπουδές του στο Βιολογικό Τμήμα του ΕΚΠΑ.

Το 2004-2005 εργάστηκε στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στον τομέα Ταξινόμησης και Συντήρησης των Εκθεμάτων.

Το 2008 απέσπασε με το έργο του Οι ελεύθερες φωνέ» (Εκδόσεις Συμμετρία) το Β’ Βραβείο στον 27ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Το 2009 απέσπασε με το έργο του Εγωμανία το Α’ Βραβείο στον 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!