Οι λοιποί συγγενείς

Μια συνάντηση παλιών συμμαθητών μπορεί να καταλήξει σε θλιβερές διαπιστώσεις; Μπορεί στ’ αλήθεια μια αρρώστια να εξαφανίσει τις μνήμες μιας ζωής; Μπορεί η εν υπνώσει σεξουαλικότητα ενός μεσήλικα να ξυπνήσει από ένα τυχαίο γεγονός; Γιατί οι singles δέχονται έναν ιδιότυπο ρατσισμό; Ο φόβος του χρόνου και του θανάτου μπορεί να οδηγήσει κάποιον στην αέναη ματαιοδοξία ή την αυτοκαταστροφή; Κι η απώλεια; Πόσο οδυνηρή είναι η έλλειψη για μια γυναίκα που δεν έχει από-καταστήσει τη σχέση με τη μητέρα της; Και πόσο πιο οδυνηρή για έναν άνδρα που οι άλλοι δεν έχουν αποδεχτεί τον ρόλο του στο πλάι ενός αγαπημένου συντρόφου;

Στιγμές και ερωτήματα, μέσα από ζωές ανθρώπων που μπορεί να είναι γνωστοί μας, φίλοι μας, άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας, αλλά και εμείς οι ίδιοι.

Δώδεκα μικρά διηγήματα που καταπιάνονται με -τι άλλο;- ανθρώπινες καταστάσεις, σχέσεις και συναισθήματα.

ISBN 9789606840470, έκδοση 2014

Λίγα λόγια από την συγγραφέα Κατερίνα Επιτροπάκη

Γεννήθηκα στην Κρήτη και την κουβαλάω μέσα μου, παρότι μεγάλωσα και έζησα στην Αθήνα όλα μου τα χρόνια μέχρι τώρα, θύμα της εσωτερικής μετανάστευσης της δεκαετίας ’60-’70. Δεν είμαι συγγραφέας. Κι αυτό γιατί το γράψιμο δεν είναι κάτι που με βασανίζει, σαν εσωτερική επιτακτική ανάγκη, που πρέπει ντε και καλά να εξωτερικευτεί.

Μου προκύπτει ωστόσο έτσι, χαλαρά, όταν ψάχνω τρόπο να εκφράσω τη δική μου ματιά σε μικρά δρώμενα που συναντάω στον κόσμο μου. Η αλήθεια είναι πως δεν βρίσκω καλύτερο μέσο από τα πλήκτρα του λάπτοπ μου.

Το Οι λοιποί συγγενείς αποτελεί μια σταχυολόγηση μικρών διηγημάτων που μου ζήτησαν να γράψω δυο καλοί φίλοι για το διαδικτυακό περιοδικό που εκδίδουν, στο οποίο και πρωτοδημοσιεύτηκαν.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!