Οι πύλες της Τροίας

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που ο Οδυσσέας και ο πολεμιστής Επήριτος ενώθηκαν με τους ήρωες της εποχής για να διεκδικήσει ο πρώτος το χέρι της Ελένης της Σπάρτης. Βολεμένος στο μικρό νησιωτικό βασίλειό του, ο Οδυσσέας δε θέλει τίποτε άλλο εκτός από το να κυβερνάει ειρηνικά την Ιθάκη. Ο Επήριτος όμως, ανικανοποίητος από την ήσυχη ζωή του, ονειρεύεται τη δόξα της μάχης.

Όταν το καράβι του Αγαμέμνονα, με το λιοντάρι στο πανί, εμφανίζεται στον ορίζοντα, ο Οδυσσέας αντιλαμβάνεται πως οι ειρηνικοί καιροί έχουν περάσει και πως ήρθε η ώρα του πολέμου. Ένας πρίγκιπας της Τροίας έκλεψε την Ελένη της Σπάρτης και οι στρατιές της Ελλάδας συναθροίζονται.

Καθώς τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής σπεύδουν να ενωθούν σε αυτή την εκστρατεία, λείπει μόνο ο Αχιλλέας – ο ξακουστός ανίκητος πολεμιστής. Ο Οδυσσέας πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη την εξυπνάδα και την πονηριά του για να τον ξετρυπώσει και να τον πείσει να συμμετάσχει στην αποστολή τους. Γιατί χωρίς τον Αχιλλέα, οι πύλες της Τροίας δε θα πέσουν ποτέ…

Η επόμενη συναρπαστική συνέχεια των περιπετειών του Οδυσσέα, μετά το Η γυναίκα της Σπάρτης.

ISBN 9789601640426, έκδοση 2012

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Γκλυν Άιλιφ (Glyn Iliffe) σπούδασε αγγλική και κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, όπου τον κυρίευσε ένα πάθος για την ιστορία και τη μυθολογία της αρχαίας Ελλάδας.

Το Η γυναίκα της Σπάρτης είναι το πρώτο βιβλίο τής τριλογίας του για τον Οδυσσέα, που μεταφράζεται σε πολλές γλώσσες. Ακολουθούν τα Οι πύλες της Τροίας και Η ασπίδα του Αχιλλέα.

Ζει στο Λεστερσάιρ της Αγγλίας, με τη γυναίκα και τις δύο κόρες του.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!