Ο άνδρας με τα διαμαντένια μάτια

Η ιστορία του «Ο άνδρας με τα διαμαντένια μάτια» εκτυλίσσεται μεταξύ της Ευρώπης και των ΗΠΑ στον κύκλο των αδαμαντοπωλών και των υποκινητών υποχθόνιων εγκλημάτων.

Στο μυθιστόρημα αυτό αφηγείται την ιστορία ενός εμπόρου πολύτιμων λίθων που διακινδυνεύει ακόμη και τη ζωή του προκειμένου να αποκτήσει τους «Οφθαλμούς», δύο διαμάντια πενήντα καρατίων, δεμένα με πολλούς θρύλους.

Το αίμα, που έχει το χρώμα του ρουμπινιού, συχνά κυλά, οι ραδιουργίες πλέκονται και δημιουργούν μια διαρκή ένταση. Και τα εγκλήματα, ακόμη και πιο επιτηδευμένα, δεν είναι ποτέ τέλεια…

ISBN 9789607458704, έκδοση 2008

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Γαλλίδα συγγραφέας, η Κριστίν Αρνοθύ γεννήθηκε στη Βουδαπέστη. Μεγάλωσε σε γαλλόφιλο περιβάλλον κι ήρθε μετά από μια βασανισμένη εφηβεία στο Παρίσι, όπου συνέχισε και τέλειωσε τις σπουδές της.

Η Κριστίν Αρνοθύ έκανε την είσοδό της στα γαλλικά γράμματα με το αυτοβιογραφικό διήγημα, «Δε θέλω να πεθάνω στα δεκαπέντε μου», που πήρε το 1954 το Grand prix Veriti, υπό την προεδρία του Ζορζ Ντυαμέλ. Το βιβλίο γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία. Εκατομμύρια αντίτυπα κυκλοφορούν σε 26 γλώσσες, 4 περίπου εκατομμύρια, τα 2,5 στη γαλλική γλώσσα (βιβλία τσέπης). Τα μυθιστορήματά της εξακολουθούν να μεταφράζονται αδιάκοπα σε πολλές γλώσσες.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!