Ο Έλληνας αντιβασιλέας του Σιάμ

Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί την υλοποίηση ενός παιδικού μου ονείρου. Ήμουν δέκα χρονών όταν άκουσα στην ακροθαλασσιά στο μικρό ψαροχώρι Κατελειός της Κεφαλονιάς να μιλάνε δύο ψαράδες για τον Γεράκη, τον αντιβασιλιά του Σιάμ. «Ποιος είναι αυτός με το όνομα πτηνού;» και «Πού είναι αυτή η χώρα για την οποία δεν έχω ακούσει ποτέ τίποτα;» ήταν οι πρώτες μου απορίες. Kαι πώς έγινε αντιβασιλέας σ’ αυτό το Σιάμ, αφού ήταν Έλληνας; Η παιδική μου περιέργεια φούντωσε και έστησα αυτί να ακούσω περισσότερα, καθώς οι ψαράδες μιλούσαν και τον περιέγραφαν ως έναν τρομερό Κεφαλονίτη ναυτικό, που ναυάγησε κάποτε στο εξωτικό Σιάμ και το κυβέρνησε για πάρα πολλά χρόνια.

«Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Γεράκη είναι η πιο τρανή απόδειξη της ικανότητας του Ρωμιού Έλληνα να μεγαλουργεί όταν το σύστημα και οι συνθήκες το επιτρέπουν. Ένα πραγματικά συναρπαστικό βιβλίο για τον ελληνισμό, ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που μας χάρισε με την πένα του ο Γιάννης Κωνσταντάτος» – Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, π. Πρόεδρος Ένωσης Ευρωπαϊκών Δορυφορικών Οργανισμών

ISBN 978-960-99929-7-8, έκδοση 2012

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος είναι επικοινωνιολόγος – δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στην Αργυρούπολη, κατάγεται από την Κεφαλλονιά και είναι παντρεμένος με τη Χρυσούλα Βασιλοπούλου, με την οποία έχουν έναν γιο δύο ετών.

Την περίοδο 2002-2006 διετέλεσε πρόεδρος του «Συλλόγου Κεφαλλονιτών Αργυρούπολης και Νοτίων Προαστίων», ενώ υπήρξε ιδρυτής και εκδότης της εφημερίδας Κεφαλλονίτικη Ώρα.

Το 2006, στην πρώτη του μόλις υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος, οι Αργυρουπολίτες τον τίμησαν με τον σταυρό τους και ήρθε τρίτος στις δημοτικές εκλογές. Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Αργυρούπολης, καθώς και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το University of Durham, της Μ. Βρετανίας.

Το 2008 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γκοβόστη το πρώτο του πολιτικό μυθιστόρημα, Η Τελευταία Ευκαιρία, το οποίο απέσπασε πολύ θετικές κριτικές από τον κόσμο των γραμμάτων αλλά και από πολλούς πολιτικούς και βρίσκεται στην τρίτη έκδοσή του. Το Απέναντι στο Πεπρωμένο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιβίσκος, είναι το δεύτερο βιβλίο του.

Εκδοτικός Οίκος

Διαβάστε επίσης...

Please wait...

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε για όλα τα νέα του βιβλίου κατευθείαν στο e-mail σας. Εγγραφείτε τώρα!